Uno Svenningsson

Datum har passerat

Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten ”Under ytan”. Sedan dess har han släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. I höst ser vi honom som en av deltagarna i ”Så mycket bättre” och i vår åker Uno ut på en omfattande konserthusturné som har premiär på Slagthusets Teater i Malmö den 8 februari!

Tidigt 80-tal inledde Uno Svenningsson musikkarriären som sångare i bandet Freda’, med kända låtar som ”Vindarna” och ”Det som gör mig lycklig”. De höll ihop fram till 1993, då sångaren valde att satsa på sin solokarriär.

Debutalbumet ”Uno” kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna ”Under ytan” och ”Tro på varann” (med Eva Dahlgren). Låten ”Under ytan” har spelats in på finska och danska och både Loreen och rapparen Blues har gjort egna versioner av den.

Totalt har Uno släppt sju soloalbum och gjort flertalet duetter, bland annat på Kens singel ”Mamma” från 1999.

Svenningsson har medverkat i Melodifestivalen två gånger. 2007 tävlade han tillsammans med Irma Schultz Keller med låten ”God morgon” och 2016 deltog han med låten ”Håll mitt hjärta hårt”, som han framförde tillsammans med Patrik Isaksson och Tommy Nilsson.

Under hösten 2017 medverkar Uno Svenningsson i TV-programmet ”Så mycket bättre” och den 8 februari är det turnépremiär för Uno på Slagthuset i Malmö. Därefter beger han sig vidare ut i landet och genomför då sin första konserthusturné sedan 2005. I samband med turnén släpps även ett nytt album.

+ + + + +

Meddelande från Slagthuset:
Garderob kostar 20:-
På Slagthuset gäller betalning endast med kort – Slagthuset är kontantfritt.