Skálmöld & Omnium Gatherum

+ Stam1na

Datum har passerat

Skálmöld, Omnium Gatherum och Stam1na på samma scen i vår! Den 6 maj blir det nedslag på Klubben i Stockholm – missa inte!

Islänningarna i Skálmöld levererar episk folk/vikinga-inspirerad metal. Eller som de själva säger; battle metal. Skálmöld bildades 2009 och har sedan dess blivit Islands största metalakt. Debutalbumet “Baldur” blev en omedelbar succé, självklart inom metalscenen men också hos den större massan. 2016 kom senaste plattan “Vögguvísur Yggdrasils” och bandet har oförtrutet fortsatt sin bana som en av Islands ledande musikexport. Texterna är skrivna med strikta regler utifrån forntida isländsk poesi och med influenser av hedniska rötter från de nordiska regionerna, vilket skapar en kraftfull mix av heavy metal och hjältesagor. Live är Skálmöld tight och energiskt med en show som inte går av för hackor. Sextetten ger sin publik exakt vad den kan förvänta sig i form av pampig körsång, brölvrål och unisona folkstämmor. Det är tungt och medryckande.

Hemsida | Facebook | Spotify

Finska Omnium Gatherums sköna blandning av brutal, aggressiv dödsmetal och melodier samt keyboardslingor gör ingen besviken. Growl och rensång samsas med bakgrundskörer och episka inslag. Bandet strävar efter att tillföra något nytt till det klassiska soundet. Förra året släpptes sjunde studioalbumet “Grey Heavens”, vilket tog både fansen och kritikerna med storm och befäste bandets roll inom scenen. Ominum Gatherum kommer att bjuda på en kavalkad av högkvalitativ melodisk death metal av bästa sort!

Hemsida | Facebook | Spotify

Kvällens aptitretare Stam1na, även de från Finland, har uppnått nästan allting ett rockband kan uppnå i Finland. Alla sex album har sålt guld och bandet har sålt ut hundratals shower över hela landet, samt vunnit fyra finska Grammis. Stam1na bjuder på gött och tungt mangel blandat med sköna riff. Gillar ni thrash metal med inslag av progressiva tongångar, death och punkinfluenser är detta bandet för er.

Hemsida | Facebook | Spotify