Nina Persson & Martin Hederos

Datum har passerat

Efter bejublade konserter i Ystad och Malmö och tre utsålda kvällar på Konserthuset och Södra Teatern i Stockholm under 2016 tar Nina Persson och Martin Hederos sig till Stora Teatern i Göteborg för en föreställning den 8 maj!

Med Martin Hederos från The Soundtrack of Our Lives på piano, klaviatur och en uppsjö av andra instrument och Nina Persson på sång kan vi se fram emot en intim föreställning i två akter bestående av exklusiva arrangemang av dels låtar ur Nina Perssons repertoar från The Cardigans, A Camp och soloskivan ”Animal Heart”, så väl som två händer fulla av personliga tolkningar av väl utvalda låtar från musikhistoriens senaste fem decennier, allt från Connie Converse via Sparks och Monica Zetterlund till PJ Harvey.

Nina Persson har sedan 1992 haft en internationellt framgångsrik karriär som sångerska och textförfattare i The Cardigans. Bandet har sålt över 10 miljoner skivor världen runt och hade 1996 det årets mest spelade låt i amerikansk radio.

Utöver sex skivor och otaliga världsturnéer med The Cardigans har hon släppt två kritikerrosade skivor under namnet A Camp, varav den självbetitlade första skivan blev mångdubbelt grammisbelönad. 2014 släppte hon sin första skiva i eget namn, ”Animal Heart”, och turnerade runt om i Europa och USA.

Martin Hederos känner vi främst från The Soundtrack of Our Lives, men Martin är en man med många tangenter på sin flygel. Han är numer medlem i Tonbruket och Ane Bruns band och har släppt skivor tillsammans med Nino Ramsby, Hederos & Hellberg och Sofia. I dagarna släpper Martin sitt första soloalbum, ”Piano Solos”, och kommer under våren att agera ”husockupant” på Uppsala Konserthus och bjuda på specialarrangerade konserter med exklusiva gäster.

Med två så pass talangfulla musiker på scen kan det bara bli magi. Så skynda er att köpa biljetter, för de kommer att gå åt!