Martha Wainwright

Datum har passerat

Med en oemotståndlig röst och en hel arsenal av kraftfulla låtar är kanadensiska singer/songwritern Martha Wainwright en av sin genres mest intressanta artister. I sommar kommer hon tillbaka till Sverige tillsammans med sitt nysläppta album ”Goodnight city” i ryggen – 1 juli spelar hon med band på KB i Malmö!

Det stora genombrottet kom redan 2005 i samband med hennes hyllade debutalbum. Där var det särskilt singeln ”Bloody Mother Fucking Asshole” som tog världen med storm – Sunday Times valde till och med ut den till en av årets bästa låtar. Tre år senare kom ytterligare ett album: ”I Know You’re Married But I’ve Got Feelings Too”, som visade att Wainwright var mer än en one hit wonder – hon var en fantastisk låtskrivare, helt unik i sitt slag. Det tredje albumet ”Come Home To Mama” blev en succé även det, och Mojo Magazine kallade det för ”verkligt betydande” samt menade att det var karriärens hittills bästa.

Under 2016 kom dock ett fjärde album, ”Goodnight City”, och återigen lovordades Martha Wainwirght av såväl fans som press. Med detta album har hon gått tillbaka till ett mer rått sound, likt det hon hade när karriären begav sig. Många av låtarna har hon skrivit tillsammans med vänner, artister och sin bror Rufus. Martha Wainwright har hittills släppt fyra fullängdsalbum, flertalet EP:s, ett livealbum med Edith Piaf-låtar, gjort soundtrack till TV-serier och själv agerat skådespelerska. Lägg där till att Wainwright inom kort debuterar som författare – i sommar ser vi denna fantastiska artist på svensk mark.

Extra information! Biljetterna säljes som ståplats biljetter. KB kommer att dukas upp med sittplatser, dessa går dock inte att förboka. Först till kvarn gäller.