Architects

+ Adept

Datum har passerat

När Architects sjunde album, ”All Our Gods Have Abandonded Us”, släpptes kom skivan som en bomb i metalvärlden. Det är onekligen bandets tyngsta och mörkaste släpp, med mycket utrymme för reflektion och eftertanke kring den värld vi lever i. Skivan visar verkligen på hur nyskapande Brighton-bandet är med sin musik. Efter att ha besökt Stockholm och Göteborg i höstas återvänder de nu äntligen till Malmö för första gången sedan 2011 för en exklusiv klubbspelning i Sverige! Vi ser fram emot att återigen få uppleva bandet live på KB den 20 juni tillsammans med Adept som support!

”All Our Gods Have Abandonded Us” spelades in helt och hållet i Göteborg och har hyllats som ett nästa steg i en genre som enligt många har stagnerat. Det är ett album där Architects vägrar att be om ursäkt – de tvekar inte heller för att trampa på några tår på vägen, med en skiva som är lika ärlig som den är mörk och utmanande.

Väckarklockan som senaste skivan är för hela musikvärlden är heller inget ny företeelse för Architects. De har utmanat omvärlden och omdefinierat metal och metalcore flera gånger om genom åren. Architects har levt upp till sitt namn, då de ritat om hela grunden för en genre som var i stort behov av en förändring.

Med sju album i ryggen och låtar som ”Gravedigger”, ”These Colours Don’t Run”, ”Naysayer” och från senaste albumet: ”A Match Made In Heaven” – så har Architects gått från att vara lokala hjältar i Sussex till att nu vara ett av världens främsta band inom sin genre.

Pionjärer, trendsättare – arkitekter. Sverige har blivit något av ett andra hem för Architects och därför längtar vi lite extra mycket till den 20 juni då de kommer ”hem” igen – för en efterlängtad spelning hos oss på KB i Malmö!

Support: Adept
Post-hardcore/metalcore-bandet bildades 2004 i småstaden Trosa och har sedan debutalbumet ”Another Year of Disaster” skapat sig ett namn på den internationella metalcore-scenen och har turnerat med flera stora namn såsom As I Lay Dying, Bring Me the Horizon, A Day to Remember och inte minst just Architects. Den 20 juni återvänder de till KB och vi ser fram emot en kväll av förstklassig metalcore. Missa in det!