047 med gäster

Datum har passerat

Dags för releasefest för nya skivan ”&” av 047 på Stadsteaterns foajébar. Med minst tio gäster, bland andra Charlee, Linn Öberg, Den Svenska Björnstammen, Zebastian Swartz och Raindear, kommer kvällen med alla sannolikhet gå till historien som en helt magisk afton! Kalaset går av stapeln den 11 mars!

047 är projektet som funnits i Peter Engströms och Sebastian Rutgerssons liv i över 15 år. Bandets musikaliska uttryck har gått från minimala tv-spelsinfluerade stycken till mer renodlad elektronisk pop. Framför allt de senaste åren har 047 gjort ett flertal uppmärksammade samarbeten med olika gäster på sång, och har under denna tid inte varit några främlingar för de som frekvent lyssnar på P3. Bland annat har låten Förlåta Eller Svika, som 047 gjorde ihop med Den Svenska Björnstammen, sålt guld.

De senaste två åren har 047 jobbat med sitt nya album, som fått namnet ”&”. Namnet kan härledas i det faktum att det uteslutande består av samarbeten med olika gästartister och -band. Skivan blandar 047s elektroniska ljudbild med de 10 gästernas individuella uttryck, vilket har gjort att det är ett album med en tydlig röd tråd, men som ändå har en stor genremässig spridning. De släppta singlarna har mottagits väldigt väl.

Gäster på skivan är: Cajsa Siik, Charlee, Zebastian Swartz, Linn Öberg, Raindear, Christian Kjellvander, Martine Marbel, Marit Lissdaniels, Maj Monet och Einar Stavfeldt.

Releasefesten för ”&” kommer vara klimax på ett två år långt arbete från 047. För att fira har alla medverkande gäster på albumet bjudits in, tillsammans med de gäster som tidigare samarbetat med 047, varav många tackat ja. Det kommer bli en unik kväll för både besökare och 047.