Young Guns

+ Normandie

Datum har passerat

Alternative rock-bandet Young Guns bildades i den engelska industristaden High Wycombe 2003. Efter tre populära album väntar ett nytt albumsläpp i september följt av en efterlängtad Europaturné. Vi är glada över att välkomna Young Guns tillbaka till Sverige för en spelning på KB i Malmö den 8 november! Support denna kväll är svenska Normandie.

Kvintetten, bestående av Gustav Wood på sång, Simon Mitchell på bas, Ben Jolliffe på trummor samt John och Frasier Taylor på gitarrer, fick ögonen på sig 2009 med sin debut-EP ”Mirrors”. Med sina apokalyptiska textrader och pompösa arena-refränger jämfördes de tidigt med band som Lost Prophets och Taking Back Sunday.

Redan året därpå kom bandets första fullängdsalbum ”All Our Kings Are Dead” som två år senare följdes av andra albumet ”Bones” som spelades in i Thailand. Young Guns tredje fullängdsalbum ”Ones and Zeros”, med singlarna ”I Want Out” och ”Speaking In Tongues”, blev deras första release tillsammans med Virgin EMI och i juni släpptes Bulletproof – den första singeln från det kommande albumet ”Echoes” som släpps den 16 september.

Support: Normandie
Normandie bildades 2013 av några musiker som tidigare spelat i diverse band på den alternativa rockscenen. De strävade efter att starta det mest ambitiösa och strävsamma bandet i Sverige. Gruppen frontas av Philip Strand som är något av en YouTube-kändis på grund av sina covervideos. Densamme har också skrivit, spelat in och producerat debutplattan ”Inguz”, vilken vållat en hel del uppmärksamhet bland kritikerna. Normandie har gjort tre europeiska headline-turnéer och öppnat för band som Memphis May Fire, Anberlin, Betraying The Martyrs samt Adept när de spelade på KB för några år sedan. Nu är det dags för Örebrobandet att återvända till Malmö, denna gång som support till Young Guns!

+++++

Åldersgräns 13 år
Åldersgräns 18 år med separat bar för alkoholservering