Vi som älskar 90-talet

Datum har passerat

Lördag den 30 juli är det dags för Skandinaviens största, mesta och festligaste 90-talsparty att inta Malmö och Tallriken i Pildammsparken! Danska konceptet ”Vi elsker 90erne” har sedan starten 2014 formligen gjort braksuccé i vårt grannland. Nu är det dags för svenskarna att hoppa på nostalgitåget!

Det handlar om 90-talets största namn på en och samma kväll, med över tjugo nationella och internationella artister, ett pärlband av den tidens absolut främsta DJ’s samt en hel dag med härlig samvaro med likasinnade. Slut upp med alla dina vänner och bekanta, det kommer att bli ett hullabaloo av sällan skådat slag. En upplevelse utan motstycke för dig som älskar 90-talet!

KOLLA IN ÅRETS SPELSCHEMA
VIKTIG INFO SAMT FAQ
FESTIVALKARTA
OFFICIELL EFTERFEST

Årets lineup: Vengaboys, Rednex, Haddaway, Snap!, East 17, Jenny from Ace of Base, Gigi D’Agostino, E-Type, Peter Andre, Dr. Bombay, Captain Jack, Dr. Alban, 2 Unlimited, Paradisio, Cappella, Basic Element, Twenty 4 Seven, Drömhus, Rob n Raz feat. D-Flex, Heather Small of M People, Whigfield, Me & My, Daze, 666.

Kvällens konferencier: Cornelius Löfmark
Kvällens DJs: Sticky Bomb (Wilmer X) & Anders Cederholm

Incheckning öppnar: 11.30
Området öppet: 12.00-00.00
Första band på scen: 12.25

FESTIVALBILJETTER: 595 kr  (Finns fortfarande, högt biljettryck!)

VIP-BILJETTER: 695 KR (Slut!)
Med VIP-biljetter får ni tillgång till: Separat VIP-entré, separat bar och restaurang med personlig service på avgränsad VIP-hylla i två etage och vattenspolande toaletter.

ARTISTER
Vengaboys startades -92 i Holland, men det dröjde först till -97 innan de slog igenom. Med hits som ”Boom, Boom, Boom, Boom”, ”We Like to Party! (The Vengabus)”, ”We’re Going to Ibiza” och ”Sha-la-la-la” har de lyckats sälja över 25 miljoner plattor. Gruppen gick isär i början av 2000-talet men lyckligtvis för oss återförenades de några år senare!

Rednex tog världen med storm när de 1994 släppte singeln ”Cotton Eye Joe”, som blev en internationell megahit. Året därpå kom plattan ”Sex & Violins” som sålde både guld och platina i flera länder. Efter denna braksuccé har de sporadiskt släppt musik, men upprätthållit en stadig popularitet. Totalt sett har man idag sålt runt 10 miljoner album och planerar en nysatsning till sommaren.

Trinidadfödde tyska eurodance-artisten Haddaway såg dagens ljus i början av 90-talet, och är mest känd för sin dunderhit ”What is Love”, som gick direkt in som nr 1 på många av världens musiklistor.

Tyska Snap! har genomgått en del förändringar sedan starten -89, men lyckan var gjord när Penny Ford lade sång på många hits, och det är också Penny Ford och hennes rappare Jesse Kolb som kommer till Vi som älskar 90-talet. Bandet är mest kända för sina populära låtar ”The Power” och ”Rhythm is a Dancer”, ”Mary Had a Little Boy” och ”Ooops Up”.

Jenny Berggren från Ace of Base behöver knappast någon närmre presentation. Med över 60 miljoner album sålda över hela världen, var hennes röst en betydande del för många av våra favoritlåtar från 90-talet. Nu är det klart att hon kommer till Vi som älskar 90-talet i sommar för att framföra Ace of Base hits som ”The Sign”, ”All That She Wants”, ”Happy Nation”, ”Beautiful Life”, ”Don’t Turn Around” och ”Life is a Flower”!

Italienska musikern Gigi D’Agostino anses av många vara skaparen av genren Mediterranean Progressive House. 1994 släppte han sin första vinylsingel ”Noise Maker Theme”, och har sedan dess levererat hits som ”Gin Lemon”, ”Bla Bla Bla”, ”La Passion”, ”The Riddle” och ”L’Amour Toujours”, av vilka några fortfarande spelas mycket i Skandinavien. Vi är riktigt glada att kunna presentera en av världens bästa DJ’s!

Det brittiska pojkbandet East 17 formades i London -91. Till skillnad från övriga pojkband hade gruppen en lite annorlunda musikstil i form av synth, pop och rap. Några av deras största hits är ”House of Love”, ”Gold”, ”Around The World” och ”Stay Another Day”. Bandet har lyckats med bedriften att genom karriären ha 18 top 20 singlar och fyra top 10 albums på englandslistorna.

Svenske Bosse Martin Erik Eriksson aka E-Type slog igenom i början av 90-talet med ”Set the World on Fire”. 1995 vann han pris för bästa låt och bästa artist på svenska Dance Music Awards, och har genom åren kammat hem fler priser som Rockbjörn och Grammis. E-Type är känd för sin energi och spektakulära scenshow!

Den australiensiske sångaren Peter Andre fick sitt stora internationella genombrott 1996 med albumet ”Natural” och singlarna ”Mysterious Girl” och ”Flava”. Han tog snabbt världen med storm med sin popiga R&B och sköna dancemoves och vi är oerhört stolta över att kunna välkomna honom till Malmö i sommar!

Dr. Bombays stora genombrott kom 1998 med debutalbumet ”Rice & Curry” och låten ”Calcutta (Taxi, Taxi, Taxi)” som blev årets stora sommarplåga. Under slutet av 90-talet var den skånska artisten populär och debutalbumet gjorde honom till årets bästsäljande artist i Sverige. Andra kända låtar är bland annat ”SOS (The Tiger Took My Family)” och ”Rice & Curry”.

Paradisio är en belgisk grupp, som påbörjade sin resa -94. Genombrottet kom med låten ”Bailando” ett par år senare. ”Bailando” betyder dans på spanska, och det var också vad biten fick många att göra sommaren -96.

Captain Jack är ett tyskt band från -95. Deras största framgång kom med låten ”Captain Jack”. Både texten och musikvideon är militärinspirerad, vilket berodde på bandmedlemmen Franky Gee som gjort militärtjänst i The United States Army.

Cappella er en italiensk eurodancegrupp från -87. I början av 90-talet släpptes ”U Got 2 Know” och ”U Got 2 Let the Music”, och succén var given. Sistnämnda hit har sålt både guld och silver ute i Europa.

Basic Element grundades -92 i Sverige. De skrev skivkontrakt med EMI Records -93 och året därpå kom första singeln ”Move Me”, vilken följdes av flera hits genom 90-talet. De är fortfarande aktiva, och gav senast 2102 ut singeln ”Shades”.

2 Unlimited är en holländsk grupp från -91. De blev kända med första singeln ”Get Ready For This”, som låg tvåa på engelska listor. Också låtar som ”Twilight Zone” och ”No Limit” fick sin popularitet. Gruppen har sammanlagt sålt över 18 miljoner album världen över. Ray Slijngaard och Anita Doth är fortfarande frontfigurer och levererar en fantastisk show!

Twenty 4 Seven är en holländsk eurodance-akt som bildades 1989. Deras första singel ”I Can’t Stand It!” nådde sjunde plats på Englandslistan. 1993 släppte de den stora hiten ”Slave To The Music” som snabbt följdes upp med fler hits som ”Is It Love” och ”Take Me Away”, vilka gjorde gruppen till ett stort internationellt namn. Efter 11 års tystnad gjorde Twenty 4 Seven comeback 2007 och i sommar ser vi fram emot att välkomna dem till vår stora 90-talsparty!

Dr. Alban, eller den ”svenska tandläkaren” satsade allt på sin musikkarriär och gav -90 ut singeln ”Hello Afrika”. Verkligt stor blev han genom ”It’s My Life”, vilken följdes upp av ”Sing Hallelujah” från -93. Dr. Alban älskar fortfarande att stå på scen vilket ni kommer att bli varse i sommar!

Robert och Rasmus var under åttiotalet mest kända som klubb-DJs i Stockholm. De tog hem guld respektive silver i The Swedish DJ Mixing Championship -88, och då föddes idén om att teama upp och så var Rob n Raz fött. De har spelat med Papa Dee, Leila K, Dr Alban, Ace of Base för att nämna några. Nu är det dags för ett DJ-set på Tallriken i sommar tillsammans med sin gamla vapendragare David Seisay, mer känd som D-Flex!

Therese Grankvists musikkarriär tog fart när hon sjöng in på ett skivbolags telefonsvarare, som nappade direkt. Sedermera övertalade Dr Alban henne att starta projektet Drömhus och -97 släpptes första singeln ”Du och Jag”. Både den och andra singeln ”I mina drömmar” blev mindre hits, men det riktigt stora genombrottet kom med hennes version av Freestyles låt ”Vill ha dej”.

M People var ett engelskt band från Manchester. Deras första officiella singel var ”How Can I Love You More” från -91. Ett par år senare mixade de om låten och fick därmed en top 10-placering på listorna. M-People vann BRIT Award för Best British Dance Act både -94 och -95. Nu får vi höra alla stora hits igen, som ”Moving On Up”, när sångerskan Heather Small från bandet gästar Vi som älskar 90-talet i sommar.

Whigfield föddes som Sannie Charlotte Carlson och är en dansk sångerska som -94 fick en dunderhit med ”Saturday Night”. Låten gick rakt in som nr 1 på Englands hitlista, och eftersom det var hennes debutsingel hamnade hon i och med detta i Guinness Rekordbok. Andra kända låtar är ”Think of You”, ”Another Day” och ”Sexy Eyes”.

Duon Me & My utgörs av de danska systrarna Susanne och Pernille. I början av 90-talet kallade de sig därför för SuPer Sisters och släppte två album på danska. De försökte även kvala in till Eurovision Song Contest 1991, men de fick ej vara med eftersom de då endast var 15 och 17 år gamla. Några år senare skulle de dock få revansch när de 1995 fick en megahit med eurodanceklassikern ”Dub-I-Dub”. Singeln sålde över en miljon exemplar och gick varm på dansgolven världen över! Efter denna succé har de varit aktiva i perioder och släppt sammanlagt fyra album. I nuläget har duon varit konstant aktiv sedan 2013, så missa inte chansen att se systrarna live!

Den danska eurodance-trion Daze fick ett stort internationellt genombrott med deras debutalbum ”Super Heroes” 1997, och många känner säkert igen hits som ”Superhero”, ”Together Forever”, ”Tamagotchi” och ”Toy Boy”. I sommar åker danskarna över sundet för att bjuda Malmö på en rejäl dos av 90-tals dansmusik!

666 är en tysk dj-akt som nådde sin största popularitet i slutet av 90-talet. Konceptet var något så knasigt som eurodance i skräckstil. Det är en säregen liveshow med brinnande facklor, eld, syntetiskt blod och läderutstyrsel. Gruppen består av Demon och Mike Red aka Vinylshakerz.