Susanne Sundfør

Datum har passerat

Senast hon var i Sverige sålde hon slut Debaser Strand på ett par dagar. Nu kommer den norska singer-songwritern/producenten till Göteborg i vår för ett besök på Pustervik 30 mars! Med sig i bagaget har Sundfør sitt hyllade album ”Ten Love Songs” i ryggen – en platta som många hade på sin lista för ”Best of 2015”, bland annat tidningarna The Guardian och Rolling Stone.

Efter att ha släppt ett av årets mest älskade album ”Ten Love Songs” i februari så var 2015 ett minst sagt lyckat år för Sundfør. Skivan fick bland annat 6/6 av norska NRK P3, 6/6 av svenska Gaffa och 5/5 av brittiska The Guardian; som sammanfattar skivan så här: ”brilliant pop from Norwegian megastar”. Gaffa är på samma spår och skriver: ”Det här är för bra för att göra sig rättvist i ord. De tio låtarna på ‘Ten Love Songs’ är dock tio starka orsaker att älska Susanne Sundfør.” Tack vare succén nominerades Susanne till hela fyra Spelleman Awards (norska Grammisgalan) – för bästa producent, bästa album, bästa låt och bästa pop solo artist. Priserna delas ut den 30 januari.

Det är många som älskar Susanne Sundfør och hennes sjätte album har stärkt hennes position som en av Nordens allra mest intressanta artister med en av de ljuvaste rösterna. Det är hennes mest insiktsfulla album hittills och hon har tillåtit sig själv att vara brutalt öppen och ärlig – där kärleken fungerar som den vävda tapeten i hennes musikaliska hem.

Missa inte chansen att se Susanne Sundfør på Pustervik i vår!