Spiritual Beggars

+ Saffire

Datum har passerat

De senaste åren har Spiritual Beggars gjort några väl utvalda konserter i Europa och Asien och spelat på några av de största Europeiska festivalerna, såsom Hellfest och Graspop. Senast denna 70-talsosande grupp spelade på svensk mark, var för 16 år sedan, men nu kan vi stolt meddela att Spiritual Beggars äntligen har hittat hem till Sverige igen! Bandet förärar oss med tre konserter i vår, varav en i Malmö på Kulturbolaget den 15 april.

Bandets grundare, låtskrivare och gitarrist, Michael Amott:
”Extremt kul att äntligen spela på hemmaplan i Sverige med Spiritual Beggars, det är fan på tiden! Vi ser väldigt mycket fram emot spelningarna i Malmö, Stockholm och Göteborg. Vi hoppas möta vår publik, gammal som ny!”

Halmstadrotade Spiritual Beggars, som lirar klassisk hårdrock och stonerrock, kan räknas in i kategorin ”supergrupp” med medlemmar som gitarristen Michael Amott (Arch Enemy), sångaren Apollo Papathanasio (Firewind), basisten Sharlee D’Angelo (Arch Enemy, The Night Flight Orchestra), keyboardisten Per Wiberg (Candlemass, Kamchatka, Opeth) och trummisen Ludwig Witt (Grand Magus).

Den 18 mars, knappt en månad innan Sverigespelningarna äger rum, släpper Spiritual Beggars sitt nionde fullängdsalbum ”Sunrise To Sundown” via InsideOut Music.

Med sig som support har de Saffire. Saffire släppte nyligen sitt kritikerrosade album ”For The Greater Good” och har rötterna i den klassiska 70- och 80-tals hårdrocken.