Souls

+ Junodef

Datum har passerat

Ett farväl tjugo år för sent men även ett stort HEJ. Souls splittrades med buller och bång efter en lång USA turné 1997 och nu är det alltså dags för bandet att spela live ihop för första gången på över 20 år! Den 22 december på KB i Malmö är det som gäller. Missa ej!

Originalmedlemmarna Andreas Catjar, Cecilia Nordlund och Johan Karlsson är mer taggade än någonsin med nytt tillskott bakom trummorna genom Markku Hildén (Logh). Musiken beskrivs så här av Per Sinding Larsen; ”När 90-talet höll på att bli som mest välkammat, finekiperat och anglofilt i Sverige kom Souls och välte omkull allt. Som en urspårad fest var denna orkester med om att ta tillbaka det ouppfostrade och okontrollerade till den svenska musikscenen.”

Varför återförenas bandet nu?

Souls genom Cecilia Nordlund – ”Souls har nog legat och gnagt som en liten innebrännare i oss alla men nu har den mognat, det är dags att klämma ut varbölden en gång för alla. Vi behöver det, vi tror att publiken också behöver det och världen behöver fler kvinnor och män över 40 som gör det som deras hjärtan blöder för. Dessutom verkar det som att tiden är mogen igen för lite opolerat och explosivt mangel.”

Samma dag, 22 december, är det vinylsläpp. Butiken och skivbolaget Rundgång återutger Souls första skiva ”Tjitchischtsiy (Sudêk – Redux)” på vinyl – med ny mix och mastring av Steve Albini. Bandet åker till legendariska producenten i Chicago i slutet av september och en film om projektet spelas in av Ulf Södergren.

Support: Junodef
Där det melodiska och magiska möter det råa och tunga hittar du Junodef. Efter att tidigare i år ha släppt en EP med post-death music som erövrat många hjärtan, är Junodef bandet alla pratar om, och deras precisa, berörande live-show visar deras bästa sida. Med en kombination av skärande, distade gitarrer, sjungande basgångar, oväderssyntar och förkrossande trummor, skapar Junodef ett unikt, mörkt sound som tar med dig till framtiden.

De personer som hade biljett till den inställda Throw Back Festivalen får fri entré om de hör av sig till Souls på deras Facebook-sida.