Peter Bjorn and John

+ Pale Honey

Datum har passerat

I somras kunde vi se gruppen göra en energifylld klubbspelning på Way Out West, och nu har det äntligen blivit dags att åter välkomna bandet för ytterligare spelning i Göteborg. Den 6 april besöker bandet Nefertiti tillsammans med Pale Honey som support!

Med fullträffen ”Young Folks” visslade sig Peter Bjorn and John in i våra liv – ett förtroende de sedan har förvaltat på bästa sätt genom att gång på gång kasta ur sig idérik pop. Under året som gått har trion både släppt sitt efterlängtade sjunde album ”Breakin’ Point” och gjort flera större turnéer i USA där de har en hängiven fanbas.

Peter Bjorn and John bildades 1999, och hann släppa två album innan man blev en världsangelägenhet med plattan ”Writer’s Block” och singeln ”Young Folks” år 2006. Sedan starten har bandet varit experter på att förnya sig själva utan att tumma på varken melodi eller kvalitet. Oavsett vilken skrud bandet har valt att klä sina små mästerverk i så har kärnan och känslan i låtarna alltid varit densamma. Med ”Breakin’ Point” har trion skapat ett blänkande popalbum som är fullkomligt livsfarligt i ett livesammanhang – lyssna bara på dansanta ”What You Talking About?” eller grymma ”Do-Si-Do”.

Bakom bandnamnet gömmer sig Peter Morén, Björn Yttling och John Eriksson – en supertrio vars kombinerade erfarenhet överträffar det allra mesta. Om du inte var på plats på Way Out West i augusti får du nu en ny chans att uppleva denna oförutsägbara energiurladdning till liveband.