Norah Jones

+ The Candles

Datum har passerat

Senast hon var i Sverige spelade hon på ett Dalhalla fyllt till bredden och året var 2012. Nu är det klart att hon fem år senare äntligen återvänder för ytterligare en sommarkonsert på en otroligt vacker plats – den 16 juli spelar Norah Jones på Sofiero Slott i Helsingborg! Konserten blir stjärnans enda Sverigekonsert nästa sommar.

Norah Jones har sedan debuten ”Come Away With Me” sålt otroliga 350 000 album bara i Sverige, haft tre stycken #1 placering på albumlistan i USA och tre #1 album på Sverigetopplistan, samt haft över 70 miljoner svenska Spotify-streams! Globalt har Norah Jones en försäljning på närmare 50 miljoner album och mottagit nio Grammy Awards-statyetter.

I oktober släpptes så äntligen nya albumet ”Day Breaks”, hennes första solomaterial på fyra år. ”Day Breaks” är ett album där Norah Jones återvänder till det sound som gjorde henne till en världsstjärna – musikaliskt påminner soundet om det vi kom att älska med ”Come Away With Me”. Sedan debuten år 2002 har Norah Jones släppt en rad framgångsrika och kritikerhyllade album och hon har blandat genrer och gjort musikaliska samarbeten med allt från Herbie Hancock, Willie Nelson till Foo Fighters och Outkast.

Ja, listan på framgångar och utmärkelser kan göras lång. Men det är uppenbart att Sverige, likt resten av världen, verkligen har tagit denna amerikanska sångerska, låtskrivare och pianist till sitt hjärta. Vi är väldigt glada att äntligen få hälsa denna världsstjärna med den sammetslena rösten åter till Sverige och vackra Sofiero i sommar.

Praktisk information inför biljettköp och konsertbesök:
Samtliga biljetter säljes som ståplats.
Filt och picknick är välkommet att ta med.
Försäljning av enklare mat och dryck (öl, vin kaffe, läsk) finns på området.
På grund av säkerhetsskäl får inte sittpallar, campingstolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer… och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet.
Arrangör eller arena ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller andra persedlar som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.
Även husdjur lämnas hemma.
Ta väl hand om parken då det är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!

På grund av ljudvolymen följer arrangören följer Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtna.

Ingen uthämtning av biljetter på plats!

Hyrstolar:
Som ovan information säger är det INTE tillåtet att ta med egen stol.
Ett begränsat antal stolar finns för uthyrning och de kan du hyra HÄR
Stolarna placeras på lämpligt område dock aldrig i Golden Circle i de fall denna priskategori finns tillgänglig.
Konsertbiljetten säljes separat via biljettlänken och samtliga biljetter säljes som ståplats.