Maia Hirasawa

Datum har passerat

I slutet av september släpper Maia Hirasawa sitt nya album ”Vacker och ful”. I samband med det ger hon sig ut på en landsomfattande turné som kommer till Malmö för en picknickkonsert på Victoriateatern den 22 november!

”Det känns som att komma hem”, säger Maia Hirasawa. När hon började skriva musik som tjugoåring var det just på svenska. Sedan har de svenska låtarna alltid funnits, levt ett parallelliv vid sidan om de framgångsrika låtarna på engelska och japanska. ”Men nu kunde jag inte vänta längre.”

Och just så låter ”Vacker och ful” – som att den håller på att sprängas av längtan. Maia Hirasawa har tidigare släppt tre album på engelska i Sverige, men att det är något särskilt viktigt med ”Vacker och ful” går inte att ta miste på. Det är tydligt redan vid de första gitarrtonerna i förstaspåret ”Aldrig”. Låten skrevs en vårdag i Sendai, Japan när Maia flyttat dit för att försöka hitta tillbaka till sig själv efter ”några extremt maxade jobbår”. Den kom att sätta tonen för hela skivan.

Maia har tidigare spelat in det mesta av sin musik själv, men den här skivan är inspelad ihop med producenten Jonas Svennem (Winhill/Losehill).

I låtarna har Maia Hirasawa grävt bakåt i sin historia, gamla kärlekshistorier, vänner och känslor som en gång legat begravna. Ingen kan som Maia sjunga ”jag slåss varenda dag” och ”det är nåt fel på mig” och få det att låta som en lätt vårbris och ett löfte om en ny dag.