Magnus Carlson

Datum har passerat

Magnus Carlson – en av Sveriges mest hyllade popsångare och aktuell i höstens stora tv-succé Så Mycket Bättre – släpper nya soloalbumet ”Den Långa Vägen Hem” den 3 februari och följer upp med en klubbturné. Det blir specialinbjudna soul-DJ:s före och efter gig och med sig har Magnus ett drömlikt sjumannaband bestående av hans personliga favoritmusiker (bortsett Weeping Willows). Räkna med låtar från nya skivan men även gott och blandat från de tidigare soloplattorna. Det blir helt enkelt en helkväll med dansant soul som gemensam nämnare när Magnus och bandet besöker KB i Malmö den 25 februari!

Sångaren, text-författaren och låtskrivaren Magnus Carlson fick sitt stora genombrott med indie rockgruppen Weeping Willows redan under 90-talet. Bandet släppte sin debut ”Broken Promise Land” 1997. Albumet innehöll egenskrivna låtar och Magnus anammade sin sångstil i klassisk croonerstil med Elvis, Frank Sinatra och Morrissey som influenser. Hela Sverige fick upp ögonen för dem när låten ”Blue and Alone” blev ledmotiv i den populära TV-serien ”Pistvakt”.

Nu har de hunnit släppa nio fullängdare och 2014 kom både ett nytt studio-album och en julplatta, vilket resulterade i slutsålda spelningar och att de gästade Skavlan två gånger på ett år(!). 2016 släpptes ”Tomorrow Became Today” som fick mycket medial uppmärksamhet och fina recensioner.

Som soloartist har Magnus släppt två popalbum på svenska, två jazzalbum tillsammans med kompbandet The Moon Ray Quintet och ett internationellt popalbum under namnet Tandem Sky. Under arbetet med Weeping Willows och sina andra projekt, har han även hunnit med att köra på Håkan Hellströms första turné, medverkat i ett antal filmer som ”Callgirl” och ”Gentlemen” och haft ett antal samarbeten med andra artister som Doug Seegers (efter medverkan i SVT’s ”Jills Veranda”) Axwell, Petter, Oskar Linnros, Freddie Wadling och Thåström för att nämna några.

Sjumannabandet:
Trummor – Lars Skoglund (Laakso, M Krunegård, Shout out Louds, Lykke Li, Oddjob)
Bas – Anders Kappelin (WW, Syster Sol, Club Killers)
Gitarr – Anders Lewen (The Beat From Palookaville, Sven Zetterberg)
Orgel – Patrik Kolar (Club Killers, Moneybrother)
Trumpet – Goran Kafjes (Oddjob)
Saxofon – Per Ruskträsk Johansson (Oddjob)
Congas – Christer Björklund (The Beat From Palookaville)