Katatonia

+ Agent Fresco, Vola

Datum har passerat

Katatonia släppte sitt första album redan 1993 och har hunnit släppa totalt 10 skivor genom åren. Album nr. 11, ”The Fall of Hearts”, släpps i maj och i albumets efterdyningar står en omfattande Europaturné på schemat med premiär på KB i Malmö den 25 september!

Stockholmsbandet Katatonia bildades av sångaren Jonas Renkse och gitarristen Anders ”Blakkheim” Nyström 1991. Bandets första skivor ses av många som stilbildande och tonsättande i subgenren death-doom, tillsammans med band som My Dying Bride, Paradise Lost och Autopsy. Bandets musik har dock rört sig mellan, och influerats av, olika genres genom åren; så som black-doom, doom metal, gothic metal och metalgaze – men alltid med Katatonias säregna prägel på musiken, som har förvandlat femmannabandet till ett världsnamn på metalscenen.

De svenska stoltheterna har fans världen över och har uppträtt för fulla hus i jordens alla hörn. De har spelat live med band som Opeth, The Devin Townsend Project, Paradise Lost och Alcest. Nu ser vi fram emot deras Europaturné ”Fallen Hearts of Europe 2016” och deras stopp i Malmö till hösten!