Emil Jensen

Datum har passerat

Emil Jensen gör nu hela tre extradatum med sin föreställning ”Flyktpotatis” i storstäderna i vår och självklart är Malmö inräknat bland dem! I Malmö var alla biljetter till höstens konsert så gott som slutsålda och vi ser verkligen fram emot att kunna välkomna Emil tillbaka till Malmö Live den 21 april som ett fantastiskt bokslut för denna turnésuccé.

Emil Jensen har i vinter befäst sin ställning som en av våra bästa och viktigaste artister. Med hela 53 datum i höst, vinter och vår är ”Flyktpotatis” en av vinterns största turnéer. Han släppte också nyligen sin 6:e skiva ”Två naturliga armar” (Adrian Recordings) och hyllades i somras för sitt Sommarprogram i P1.

OM FLYKTPOTATIS:
Dålig potatisskörd har genom historien fått människor att fly och bryta ny mark. När jag var liten trodde jag att klyftpotatis hette flyktpotatis. Att vrida på det ordet har varit som en trampolin in i texterna. Verklighetsflykt, skatteflykt, flykt från ohållbara familjesituationer och relationer, flykt mellan nationer – alla sorters flykt, små och stora, kommer löpa som en rosa tråd genom låtar och monologer, säger Emil Jensen själv om arbetet med föreställningen.

När samhällsklimatet hårdnar och kallnar, kontrar Emil med att sprida ännu mer mänsklig värme genom sina hyllade skivor, böcker, krönikor, tankar för dagen i radio och framför allt från scener runt om i hela landet med sin helt egna blandning av musik, lyrik och komik.

Genom att på samma gång vara både en av Sveriges roligaste och allvarligaste artister lämnar Emil ingen oberörd. Han tar sig an svåra ämnen som de flesta duckar för, men lyckas hela tiden skaka fram hopp, humor och oväntade vändningar, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter.

Med mjukt tilltal och stenhård satir, finstämd musik och hisnande mellansnack, vågar Emil vända ut och in på sig själv och världen och visa hur det mest personliga hänger ihop med det mest globala.

Föreställningen är i 2 akter med 20 minuters paus (ca 2 timmar och 20 minuter)

OM EMIL JENSEN:
Genom åren har Emils album, föreställningar och samhällsengagemang renderat en mängd priser och utmärkelser – som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris, en rad miljöpriser, även en nominering till Martin Luther King-priset för sitt solidaritetsarbete och just nu är han Artist in residence på Vara konserthus.

Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid. (Ur motiveringen till Frödingpriset)

OBS! IIRIS VILJANEN STÄLLER IN!
Dessvärre är Iiris Viljanens framträdande denna kväll inställt på grund av produktionstekniska skäl. Om någon av denna anledning vill återlösa sin biljett, och då inte heller se Emil Jensens föreställning ”Flyktpotatis”, kontakta info@unitedstage.se. Den 6 maj gör Iiris Viljanen egen konsert på Malmö Live. Mer info om detta arrangemang hittar man på Malmö Lives hemsida.