Ed Harcourt

+ Richard Lindgren

Datum har passerat

Singer-songwritern Ed Harcourt jämförs ständigt med genrens allra största, samtidigt som han också är något alldeles eget. Med sitt unika uttryck och personliga berättande har Harcourt förtrollat publik världen över och nu har det äntligen blivit dags igen för Malmö att få sin beskärda del av denna fantastiska artist. Det är med stor glädje vi har äran att välkomna Ed Harcourt tillbaka till KB den 14 februari!

Ed Harcourt slog igenom år 2001 med debutalbumet ”Here Be Monsters” som nominerades till ett Mercury Prize senare samma år. Sedan dess har Harcourt fortsatt att bjuda på intim singer-songwriter-pop hopsnickrad på bästa sätt och hittills har vi fått ta del av sju små mästerverk.

Album nummer sju i ordningen landade så sent som i somras och är döpt till ”Furnaces” – hans mest ambitiösa och fulländade album hittills. Med grund i det hot som framförallt män är mot allt och alla – kvinnor, barn och naturen – har Harcourt denna gång överträffat sig själv både vad gäller komposition och lyrik. Tillsammans med demonproducenten Flood har lösa idéer gjorts om till storartade kompositioner, och vid en första lyssning står det genast klart att det här är en motpol till de artister som gör med musik med säkra kort. ”Furnaces” är ett storartat, vackert och alldeles genomviktigt album.

Ed Harcourt har besökt Malmö flera gånger förr, och med sitt bästa album på år i bagaget kommer han att bjuda på en magisk kväll.