Devin Townsend Project

+ Between The Buried And Me, Leprous

Datum har passerat

Många har väntat. Äntligen är det dags för den gränsöverskridande multiinstrumentalisten från Kanada att komma tillbaka till Göteborg! Dessutom släpper Devin Townsend Project nya albumet ”Transcendence” under hösten – en skiva vi säkerligen får höra en hel del av live. När DTP kommer till Pustervik den 23 februari har de inga mindre än Between The Buried And Me och Leprous med sig!

Devin Townsend plockade upp en banjo när han var fem år gammal och gick över till att spela gitarr vid 12. Resten är som man säger: historia. Townsend är mannen som höjt ribban för den extrema metalmusiken med sina progressiva inslag och genreöverskridningar. Han är hyllad av kritiker och fans, och hans ganska excentriska beteende på scenen har banat väg för en liveshow som vi inte riktigt är vana med att få se.

Vi talar om en sann pionjär, vars sång kan gå från skrik till opera lika lätt som texterna skiftar färg likt en kameleont i metalvärlden. Den nu 44-årige Devin Townsend har inspirerat tusentals sångare, textförfattare, gitarrister och producenter världen över – och genren har för alltid präglats av Devin Townsends närvaro.

I september släpps albumet ”Transcendence”, genom Devin Townsend Project – som vi sedan får se i Sverige i början på 2017. Townsend beskriver albumet, och hur det kommer att tas emot, bäst på egen hand:
”If it gives me a reaction, then I hope it’ll contribute something to their world. Ultimately, I’m happy to contribute my observations to the massive sea of music. If there’s anything that became clear to me throughout this all is the value of being part of something as opposed to being too concerned about ‘being’ the thing'”.