Damien Rice / José González / Ane Brun

Datum har passerat

Det händer att vi får chansen att presentera kvällar som vi, redan innan de ägt rum, tänker tillbaka på som legendariska. Damien Rice, José González och Ane Brun är artister som var för sig sålt slut stora konserthus världen över. Att alla tre gästar vackra Sofiero Slott i Helsingborg den 21 juni för att ge oss en av sommarens finaste upplevelser är smått ogreppbart.

DAMIEN RICE [IRL]
Att kalla Damien Rice för sin generations mest framstående singer-songwriters är inte en överdrift. Med låtar som ”9 Crimes”, ”The Blower’s Daughter” och ”Cannonball” satte han tonen för många efterföljande artister och element från han låtskrivande återfinns hos band som Mumford & Sons, Ben Howard, Ed Sheeran och Villagers.

När Damien Rice, efter åtta års tystnad, släppte sitt tredje album ”My Favourite Faded Fantasy”, var förväntningarna höga. Damien Rice har visserligen själv aldrig haft kommersiell framgång i sikte, men faktumet kvarstod: albumet hyllades av både kritiker och fans världen över.

I Damien Rices texter varje stavelse är fylld till bristningsgränsen med känslor, där orden och ackompanjemangen vävs samman till en otroligt lidelsefull och melankolisk slutprodukt, som inte sällan fått illustrera och verka som soundtrack till både filmer och TV-serier. Att uppleva det live är något alldeles speciellt. Det är musik som växer när den upplevs direkt från sin skapares läppar, och sedan förstärks för varje millimeter den rör sig mot publiken.

Mer info: Hemsida | Facebook | Spotify | Youtube

JOSÉ GONZÁLEZ [SE]
Med debutalbumet ”Veneer” och den akustiska covern på The Knifes ”Heartbeats” öppnade sig José González gitarrplockande och sammetslena röst för en bred publik. Med en klassisk ljudbild som lägger sig mitt i mellan Shuggie Otis och Simon & Garfunkel är Jose Gonzalez en singer-songwriter i absoluta världsklass.

Albumet ”Vestige & Claws” släpptes förra året och är skrivet och producerat helt av González själv – ett medvetet val för att behålla all form av kreativ kontroll. Albumet, som spelats in i hans kök är en intim historia med mjuka rullande gitarrackompanjemang och poetiska rader som tränger sig in under huden.

Inte en biljett fanns ledig när González under hösten 2015 besökte Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi och många andra på plats kunde snabbt konstatera att det både var utomjordiskt bra – och att alla som inte var där, borde ta alla chanser som går för att uppleva José González live 2016.

Mer info: Hemsida | Facebook | Spotify | Youtube

ANE BRUN [NO]
Med en röst som saknar motstycke, har Ane Brun förtrollat världen sedan 2003 och debutalbumet ”Spending Time With Morgan”. Med ett eklektiskt sammelsurium av genrer och musiker som inspiration har hon utvecklat sitt sound med åren och samlat på sig en publik som hängivet följer hennes musikaliska utveckling och kreativa nycker. Hennes produktioners ljudbild sträcker sig från en generisk, ibland Mitchell-lik musikalisk palett till att influeras av jazz och soul.

”When I’m Free” är henne senaste album, där hon med nyfunnen energi kastat sig ut i en kreativ himmel och fått en slutprodukt av nästan futuristisk singer-songwriter med element från Bristol-triphop och artister som Lauryn Hill och DJ Shadow.

Ane Brun turnerat intensivt över hela världen och ofta uppträtt med artister från världseliten (Peter Gabriel, bland andra). Med sina teatraliska liveshower och sin scenvana är Ane ett självklart tillskott till en trilogi som denna. Vi är stolta att presentera Ane Brun till Sofiero den 21 juni.

Mer info: Hemsida | Facebook | Spotify | Youtube

+++

Praktisk information:
Filt och picknick är välkommet att ta med. Försäljning av mat, dryck (öl, vin kaffe, läsk) finns på området. På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur lämnas hemma. Ta väl hand om parken då det är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!

På grund av ljudvolymen följer arrangören följer Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtna.

FOTOGRAFERING ÄR EJ TILLÅTEN!

Det finns ingen möjlighet att hämta ut biljetter på arenan. Alla biljetter ska hämtas ut innan konserten på TicnetOmbud.

Rullstol bokas via Ticnet’s callcenter på 077-170 70 70

Paraplyer eller sittpallar får ej medföras innanför arenans område. Arrangör eller arena ansvarar inte för paraplyer/sittpallar som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen.