Crystal Castles

+ Guidance

Datum har passerat

Med nya sångerskan Edith Frances, tre nya singlar i bagaget och ett nytt album på gång är Crystal Castles tillbaka med besked! Det har gått nästan fyra år sedan senaste Malmöbesöket, men den 25 oktober är det äntligen dags för den hyllade gruppen att åter inta scenen på KB! Support denna kväll blir Guidance.

Singeln ”Frail” som släpptes efter förra sångerskan Alice Glass avhopp har fått extremt bra genomslag med över 2 miljoner spelningar på SoundCloud och en fantastisk respons från fansen. Peppen hos oss är enorm på vad ”Frail”, den andra singeln ”Deicide” och den sprillans nya singeln ”Concrete” kommer göra med nya albumet som släpps inom kort.

Crystal Castles bildades redan 2003 som soloprojekt av Ethan Kath och släppte de tidiga låtarna ”Magic Spells” och ”Untrust Us”. 2006 bjöd producenten och låtskrivaren Kath in Alice Glass som vokalist vilket resulterade i släppet av debut-EP:n “Alice Practice”. Efter tre hyllade studioalbum hoppade Alice av gruppen 2014. Nu med Edith Frances bakom mikrofonen är det dags för gruppen att börja ett nytt kapitel.

I vintras gjorde gruppen sin första spelningar med Edith Frances på två utsålda kvällar i London. Frances sägs ha levererat otroligt och publiken fullkomligt kokade när man testade de nya låtarna. Nu ser vi fram emot en magisk och svettig kväll på KB fylld av Crystal Castles briljanta ljudmattor!