Clutch

+ Jesus Chrüsler Supercar

Datum har passerat

Ångvälten Clutch kommer till KB i sommar, närmare bestämt den 9 augusti.

Allt som ska upp ska också ner. Med undantag för Clutch. Kvartetten har sedan starten 1991 kokat ihop hårdrock, bluesrock, stonerrock och alternativ metal och på så sätt skapat sitt alldeles egna sound.

Förra året släppte Maryland-bandet sitt elfte studioalbum ”Psychic Warfare”. Clutch är på många sätt kvintessensen av ett amerikanskt rockband. Med tio studioalbum bakom sig och med ett otal spelningar världen över så har Clutch byggt upp en stor skara anhängare. De har också genom åren delat scen med många storheter som Motörhead, Iron Maiden, Thin Lizzy och Marilyn Manson.

När Clutch spelar skakar jorden. Så har ett flertal medier beskrivit bandets musik. Gå och känn efter själv när de trycker ut sin unika variant av metal på ett troligtvis knökat och svettigt KB i augusti!

+++

Support: Jesus Chrüsler Supercar
Året var 2013 när Jesus Chrüsler Supercar släppte debutalbumet ”Among the Ruins and Desolate Lands”. Producerad av självaste Tomas Skogsberg slog denna platta ned som en bomb bland alla fans av tyngre rock och hårdrock, då man inte sparat på krutet någonstans. Med influenser från såväl Entombed som tidiga Backyard Babies var det helt enkelt svårt att motstå denna trio och deras medryckande mangel.

Efter att endast ha släppt en strikt limiterad EP titulerad ”Full Blown Hell” sedan debuten var det många som var förväntansfulla inför nya albumet som man döpt till ”35 Supersonic”, men det visade sig snabbt vara värt väntan. Med samma kompromisslösa attityd som tidigare har man tagit låtskrivandet till en högre nivå och med Skogsberg i producentstolen även denna gång har man spetsat sitt sound ytterligare. Kom i god tid så du inte missar dem!