Christian Kjellvander & Band

+ Good Harvest

Datum har passerat

Ända sedan tiden i bandet Loosegoats och första soloalbumet har Christian Kjellvander alltid varit närvarande i svenskt musikliv. Hans unika förmåga att bara efter några sekunders sång kasta in oss i en mental bil längs en landsväg i själva hjärtat av USA, har gjort honom till vårt lands främsta leverantör av indie-americana. Där den sörmländska landsbygden möter de ändlösa amerikanska vägarna – där står Christian Kjellvander som en orubblig vägvisare i våra liv, med vackra melodier och eleganta texter som pekpinne.

Med album som ”I saw Her From Here/From Here I Saw Her”, ”The Rough And Rynge” och senaste ”The Pitcher” (2013) i bagaget, står nu Christian Kjellvander åter redo att förgylla våra liv med ännu en samling låtar. Nya albumet ”A Village: Natural Light” släpps 14 oktober (via Startracks) och är ett album om att leva, älska och dö – om att stanna kvar när det blåser och rida ut stormen. Albumet är inspelat i Christians hem, en gammal sörmländsk missionskyrka och har varvats med deltidsarbete på en kyrkogård – detta för att Christian sökte det verkligaste jobbet som fanns för att låta det blöda in i sångerna.

Första singeln ”Midsummer (Red Dance)” är nu släppt och i samband med detta kan vi också meddela att Christian Kjellvander åker på höstturné med fullt band (Per Nordmark – Trummor, Pelle Andersson – Keys, Rubén Engzell – Bas). Den 27 november blir det stopp i Göteborg och spelning på Pustervik. Missa inte!

+++

Support: Good Harvest
Good Harvest är resultatet av röster i silkeslen samklang, briljanta gitarrspel och fenomenalt arrangemang. Ur en blandning av tidlös americana med en liten hint av svensk folk har de hittat ett helt eget nyskapande sound och en musik som trollbinder och greppar tag i lyssnaren från första sekund. Hanna Enlöf och Ylva Eriksson kallar sig för musikaliska tvillingar – något som skiner igenom både i musiken och deras samspel på scen, där de två på ett mystiskt och magiskt sätt lyckas bilda en summa större än två.

Duon har lyckats bygga upp en gedigen fanskara, mycket tack vare det intensiva turnéschemat de senaste åren som lett till ett rykte som en fantastisk liveakt och löften om en framtida succé. Kom i tid och upplev en av framtida musiksveriges just nu hetaste akter, som med så enkla medel lyckas skapa något så stort som lämnar lyssnaren i ett virrvarr av känslor och intryck.