Caroline af Ugglas

Datum har passerat

Äntligen är Caroline af Ugglas tillbaka! I april släpper hon nya albumet ”Nåväl” och kliver därefter upp på scenen på Stadsteaterns foajébar den 7 maj!

Senast vi hörde ny musik från Caroline af Ugglas var 2013 med albumet “Jag har katten”, där Melodifestivalbidraget “Hon har inte” fanns med. I vår är Caroline tillbaka, den 22 april är det dags för ett nytt albumsläpp som Caroline själv beskriver som ”mindre poppigt, mera rootsigt, mer gitarrer och mycket mer tyngd”.

På den nya skivan, som bär namnet “Nåväl” har Caroline bytt kreatörsroll med vapendragaren och producenten Heinz Liljedahl. Caroline står nu för produktionen och har för första gången lämnat över även textskrivandet till Heinz som tidigare enbart komponerat musik.

“Jag är skitnöjd”, säger Caroline. “Texterna sticker ut på ett helt annat sätt i och med att Heinz äntligen fått komma till tals. Sen tycker jag att det är väldigt kul att texterna är politiska. När dom kom från min penna var dom mest kärlekspolitiska. Nu har jag inget mer att säga om kärlek. Nu kommer vardagsflosklerna i liljedahlsk tappning. Det här är vardagspolitik!”.

Den musikerglädje och känsla av magi som uppstår när musiker möts och verkligen gillar det dom gör tillsammans hoppas Caroline af Ugglas hörs i det nya materialet. På albumet medverkar: Johan Lindström (gitarr), Mattias Torell (gitarr), Mikael Fall (munspel), Sven Lindvall (bas) och Andreas Dahlbäck (trummor). Även Johan Håkansson (trummor) medverkar på tre spår.