Asking Alexandria

+ The Word Alive, Bohemian Grove

Datum har passerat

Med ny platta och originalsångaren Danny Worsnop bakom mikrofonen igen är Asking Alexandria tillbaks – med full kraft! Det nya albumet ”The Black” har fått oerhört positiva recensioner och nu är kvintetten mer hungriga än någonsin på att turnera igen. Den 24 mars gör de nedslag på KB i Malmö tillsammans med The Word Alive och Bohemian Grove.

Som fågeln Fenix har Asking Alexandria rest sig ur askan och kommit tillbaks starkare än någonsin. Men när bandets sångare och medgrundare Danny Worsnop lämnade bandet 2015 var det en mörk tid för bandet. Gitarristen Ben Bruce kallar det till och med för bandets ”Black Period” – en slags sorgeperiod för en vän och kollega som lämnat den framgångssaga de en gång började skriva på tillsammans.

Men inget ont som inte för något gott med sig. Ben Bruce låste in sig i sitt hem i New Jersey för att studera bandets egen diskografi och för att sedan skapa ny musik, med rötter i det som gjort Asking Alexandria till den supergrupp de är idag. Resultatet blev albumet ”The Black” från 2016 som har hyllats av kritiker och låtar som titelspåret och ”I Won’t Give In” blev snabbt givna klassiker i Asking Alexandrias redan imponerande diskografi.

Nu efter Dannys ersättares avhopp är Worsnop och Asking Alexandria tillbaks. Och de tänker inte lämna oss i första taget. Ben Bruce sammanfattar det bra:
”This is a new era. We got a kick in the ass to bring that passion, angst, and aggression back. I hope when people walk away they simply think, ‘Fuck yes, my favorite band is back.”

Fuck yes. Asking Alexandria kommer tillbaks till Sverige – mars 2017!