The Leather Nun

+ STRY & Stripparna

Datum har passerat

Efter drygt 20 år av tystnad är The Leather Nun tillbaka. I april släpptes det efterlängtade albumet ”Whatever” och snart därefter gjorde de en exklusiv spelning på Södra Teatern i Stockholm som sålde slut på nolltid. Till hösten åker bandet ut på vägarna med den nya plattan i bagaget och den 26 november anländer de i Malmö för en spelning på KB!

The Leather Nun, Lädernunnan eller ”Nunnan” – kärt barn har många namn. Det lilla rockbandet från den tidiga punkens Göteborg, som körde över sina brittiska och amerikanska kollegor och blev Sveriges första riktiga musikexport efter ABBA.

Under ledning av bandets grundare, sångare och låtskrivare Jonas Almquist, återförenades det legendariska 80-tals bandet i studion i januari 2014. Bara trummisen Gert Claesson (som för länge sedan lagt trumpinnarna på hyllan) saknades, men ersatts förtjänstfullt av Michael Blair (Tom Waits, Lou Reed). Nya ansikten skymtade också, bl.a. gitarristen Carlos Sepúlveda från legendariska svenska Psycore och Brooklyn-basisten Jeff Virgo.

Det är ett revanschsuget The Leather Nun, som nu kliver ut ur studion med sitt bästa studioalbum någonsin. Och detta är ingen överdrift, utan snarare en förvarning! Albumet är tungt, mörkt och mäktigt. Precis som 1979, fortsätter bandet gå sin egen väg nu och levererar internationell rockmusik som få svenska akter kan. The Leather Nun banade väg internationellt för akter som The Hives och TSOOL. Nu är Nunnan tillbaka för att återta sin tätposition. Missa inte när de intar KB i november!

Medverkande musiker:
Jonas Almquist – sång
Carlos Sepúlveda – gitarr
Jörgen Cremonese – gitarr
Nick Cash – gitarr
Jeff Virgo – bas
Niklas Rundquist – fiol
Sven Lindsten – trummor

+++

Stry Terrarie har varit aktiv i svenskt musikliv sedan 1979 och ingått i band som Kriminella gitarrer, Ebba Grön, Garbochock Babylon Blues och Imperiet. 2014 släpptes albumet ”#4” och fick kanonkritik i media. Amanda Jensen sjöng ”Vågar du vara ensam” i programmet ”Så mycket bättre” – STRY skrev låten. 2015 har bl.a. Göteborg och Stockholm besökts, nu är det Malmös tur att få uppleva en magisk rockshow!

OBS! Konserten med The Leather Nun på KB har flyttats från fredag den 20/11 till torsdag den 26/11. Köpt biljetter gäller fortfarande och behöver inte bytas.