The Crazy World of Arthur Brown

+ Technicolor Poets

Datum har passerat

FRI ENTRÉ MED PASS TILL SCENKONSTBIENNALEN!

Visst, det var inte så länge sedan den legendariska och mytomspunna Crazy World of Arthur Brown besökte KB sist och gjorde årets gig. Men när vi tog redo på att de skulle vara i krokarna igen, kunde vi bara inte låta bli att bjuda tillbaka Arthur och sitt grymma band för ännu en spektakulär konsert. Fredag den 29 maj är datumet som gäller och Malmös egna Technicolor Poets kommer att kicka igång kvällen. Andra chanser kommer inte ofta i livet, så missa nu inte detta!

Arthur Brown är mannen som med kraftig baryton, högfrekventa skrik och säregna scenshower – som ofta har innefattat att vara helt naken och ha brinnande huvudbonader – har influerat en hel våg av efterföljande artister med smak för det bisarra.

Det var med låten ”Fire” från albumet ”The Crazy World of Arthur Brown” från 1968 som den brittiske och psykedeliska skräckrockspionjären Arthur Brown slog sig in hos breda skarans medvetande. Låten blev en stor succé på båda sidor av Atlanten och i Sverige nådde den förstaplatsen på Tio i topp. Låten har levt ett helt eget liv sedan dess och spelas fortfarande i både radio och på grymma rockklubbar världen över. Ozzy Osbourne, Die Krupps, The Prodigy och The Who är exempel på artister och band som valt att göra sin egen tolkning på mästerverket.

Arthurs nästkommande projekt fick namnet Kingdom Come och under tidigt 70-tal var detta ett stort band, särskilt i Europa och som en hyllad live-akt. Under 1971-års upplaga av jättefestivalen Glastonbury var Kingdom Come huvudattraktionen. Utöver stora konserter kan nämnas att det expremitella bandet var det första att släppa ett album där en trummaskin användes helt och hållet. Året var 1973.

I fjol var det 45-års jubileum för ”The Crazy World of Arthur Brown” och ”Fire” och detta firar den excentriska artisten med att ge sig ut i världen med en helt ny och fullspäckad liveshow.

Kom till KB den 29 maj och ta del av den person som uttalat varit en av de absolut största förebilderna åt artister som Peter Gabriel, Alice Cooper och Bruce Dickenson, men också influerat Kiss, Marilyn Manson, George Clinton och King Diamond i sitt unika sätt att uppträda. Är det något man bör se live innan man tar sin Mats ur skolan så är det Arthur Brown!

+ + +

Technicolor Poets är ett färgsprakande psykedeliskt band från Malmö som väver ljudmattor med hjälp av drömsk sång, reverb och oljud. Med influenser från psykedelia, kraut och österländsk mysticism skapar de musik som är stundtals meditativ och stundtals explosiv. För tillfället arbetar de med uppföljaren till 2013’s ”All That is Solid” och släppte nyligen en låt på Malmöbolaget Kollektivet Records första Mixtape.