Steve Earle & The Dukes

+ The Mastersons

Datum har passerat

En outtröttligt turnerande hjälte, som till vår stora ära frekvent har besökt Sverige under sin karriär. Nu är det klart att Steve Earle och hans band The Dukes återvänder till våra breddgrader i höst! Den 2 november är det dags för ett Göteborgsbesök och en spelning på Trädgår’n. Som special guests ser vi dessutom The Mastersons.

I över 30 år har han pumpat nytt blod i de ådror som tillhör den amerikanska folksjälen – vare sig det handlat om folkmusik, rock & roll, rockabilly, country eller blues. Född i Virginia och uppväxt i Texas, för att som ung pojke lämna hemmet och söka lyckan som musiker i Nashville; Steve Earles musikaliska bana har genom åren varit lika varierad som platserna han har kallat sitt hem. Som låtskrivare vill han hitta den magiska platsen mellan lyssnaren och honom själv, oberoende av vad låten handlar om eller vilken genre den råkar begränsas av.

Med det nysläppta sextonde studioalbumet ”Terraplane” i bagaget, är han nu mer aktuell än någonsin. Skivan gick direkt upp på förstaplats på den amerikanska blueslistan, andraplats på folklistan och tredjeplats på countrylistan. Han knep dessutom plats 39 på den totala Billboardlistan – allt under loppet av en vecka.

Earle skrev en tredjedel av albumet själv under en soloturné i Europa, med endast en gitarr och ett munspel som sällskap. Det var där, i ensamheten, som låtar som ”Better Off Alone” kom till. Resten av plattan skrevs och spelades in med hjälp av det lojala kompbandet The Dukes och i höst ger vi er möjligheten att se honom live i Göteborg.