Soilwork

+ HateSphere, T.A.N.K

Datum har passerat

Soilwork återvänder till KB hösten 2017! Mer info och biljetter här.

Under de 20 åren sedan Soilwork bildades har bandet utan tvekan blivit ett av världens ledande akter inom den melodiska death metal-scenen. Bandet är just nu aktuellt med DVD:n ”Live In The Heart Of Helsinki” och jobbar för fullt med vad som kommer bli sitt tionde studioalbum. Till hösten är det återigen dags för Helsingborgarna att ge sig ut på Europas vägar och den 27 november kickar de igång turnén med premiär på KB i Malmö!

Soilwork debuterade med albumet ”Steelbath Suicide” redan 1998. Ett par år senare hade de nått en storpublik utanför Sverige med spelningar över hela Europa och så småningom också Japan. Under åren har de bevisat att de är ett band som inte står och stampar, utan alltid siktar mot något ännu större.

2013 släppte Soilwork sitt bästa verk hittills – det mäktiga dubbelalbumet ”The Living Infinite”. En definitiv milstolpe både för Soilwork och för svensk metal. Plattan tog över andraplatsen på Billboards hårdrockslista i USA och ledde till en management-deal med Breaking Bands (Exodus). Sedan dessa har bandet hunnit med stora headline-turnéer i både Nordamerika och Europa samt festivalspelningar runtom i världen.

Nu är det äntligen dags för Soilwork att återvända till Malmö och spelningen på KB blir det enda datumet i Skandinavien för denna turné, så missa ej!

+++

De danska metal-kungarna i HateSphere har på några år gått från att vara en lokal sensation till ett av Europas hetaste thrashband. Med varje skiva har fler pusselbitar fallit på plats och bandet har mer och mer funnit sig själva med en egen tyngd och ljudbild. Från den självbetitlade debutplattan för 14 år sedan fram till senaste skivan ”Murderlust” är utvecklingen gränslös, och bandet har lyckats skapa ännu ett mästerligt album.

+++

Franska T.A.N.K (Think of A New Kind) har gjort sig ett namn inom den franska metal-scenen och har hunnit turnera med band som Dagoba och Sybreed, samt spelat på festivaler som Wacken i Tyskland och Metal Camp i Slovenien. I september släpper bandet sin tredje fullängdare ”Symbiosis” och senare i höst ser ni dem som opener till Soilwork och HateSphere på KB!