Samling

Datum har passerat

*** FRI ENTRÉ ***

Den 23 oktober släpper Samling albumet ”Sen glömmer jag hur du ser ut” – deras mörkaste och ärligaste samling låtar hittills. Med det i ryggen åker bandet därefter på turné, med stopp på Folk å Rock i Malmö den 19 november. En fantastisk nyhet, enligt oss och många andra!

Samling är gruppen som inledde med att ta en gruppbild innan man ens repat tillsammans. De flesta av de många bandmedlemmarna lärde därefter känna varandra medan man mödosamt tråcklade ihop låtar till 2011 års debutalbum ”När mullret dövar våra öron blir vi rädda”.

Till frontpersonen Max Groundstroems grundvision lades ett halvdussin andra. Vissa stämplade Samling som nyprogg, andra nöjde sig med att konstatera att det var länge sedan – om någonsin – ett svenskt band så euforiskt kombinerade åsikter med groove. I slutänden blev det svensk rockmusik från någon annanstans.

När Samling nu är tillbaka med ett nytt studioalbum, bandets tredje, så är det resultatet av ett och ett halvt års hårt arbete. ”Sen glömmer jag hur du ser ut”, som släpps den 23 oktober, är bandets mörkaste och ärligaste samling låtar, hittills. Mörkret balanseras upp av en poetisk lätthet och harmoni, av det ”luddiga, psykiga filter som ÄR Samling”.

Med albumet i ryggen åker Samling på turné som kommer stanna till i Malmö i mitten av november. Lyssna på nya singeln ”Du” (som släpps idag!) och njut/längta/peppa inför denna spelning.