Rival Sons

+ The Graveltones

Datum har passerat

De är ett av de mest hyllade och snabbast växande rockbanden under 10-talet. Nu är det klart att Sverigefavoriterna i Rival Sons kommer tillbaka till våra breddgrader i sommar och den 13 augusti ser ni dem live på Trädgår’n i Göteborg!

Long Beach-bandet har jämförts med storheter många gånger, samtidigt som man har skapat sitt eget sound med fem album och en EP med sig i gitarrfodralet. Greg Moffitt på BBC beskrev Rival Sons som: ”an electrifying blend of Led Zeppelin, Free, Bad Company, Deep Purple, The Doors and a dozen others” bland annat.

Bandet, ledda av vokalisten Jay Buchanan, har hyllats av kritiker och fans världen över. I Sverige fick senaste albumet ”Great Western Valkyrie” 10/10 av Rockbladet, 5/6 av Svenska Dagbladet och 4/5 av Aftonbladet. I USA utsåg Classic Rock Magazine skivan till ett av årets bästa album 2014.

Förutom framgången med skivsläpp har Rival Sons även spelat på de största scenerna och med de största artisterna. De har spelat på SXSW, House Of Blues, Rock Am Ring, Sweden Rock, Jimmy Kimmel Live, Late Night With David Letterman, ja listan kan göras hur lång som helst. Att man dessutom supportat akter som Aerosmith (i Sverige bland annat), AC/DC, Alice Cooper, Judas Priest och många fler är ytterligare ett kvitto för Rival Sons som ett fantastiskt liveband.

Missa inte när Rival Sons landar i Göteborg med lite härligt klassisk bluesrock!