Red Bull Music Academy

Live: Matias Aguayo | DJ-set: Studio Barnhus

Datum har passerat

RED BULL MUSIC ACADEMY presenterar
MATIAS AGUAYO live (Kompakt, Cómeme, DE)
STUDIO BARNHUS dj-set (Axel Boman, Kornél Kovács, Petter Nordkvist)

Onsdag 11 februari, 20-03 på Kulturbolaget, Bergsgatan 18
Föreläsning kl. 20.00 | Klubb kl. 22.00 – 03.00
Fri entré hela kvällen!

Onsdag den 11 februari välkomnar KB en av världens största plattformar för nyskapande musik: Red Bull Music Academy. Sedan starten 1998 har Red Bull Music Academy sammanfört artister, producenter, djs och musikälskare i studior och på scen, men även för föreläsningar och seminarier. Nu passerar RBMA Malmö och tar med sig chilenska technopopstjärnan Matias Aguayo, svenska dj-trion Studio Barnhus samt P3 Dans-legenden Calle Dernulf.

Red Bull Music Academy är det ambulerande musikkollot för vuxna som slår ner i en ny världsmetropol varje år, tidigare bland annat i New York, Tokyo, Barcelona, London och Madrid. Städerna står då värd för nyskapande musiker och legendariska artister som varvar diskussioner och seminarier med klubbspelningar och gemensam studiotid. Utöver dessa årliga “musikaliska takeovers” av städer som varit med och förändrat musikhistorien sker även intima popup-event runt om i världen. Nu är det dags för Malmö och KB.

På onsdag den 11/2 blir det livespelning med Matias Aguayo samt dj-set av Studio Barnhus (Axel Boman, Kornél Kovács och Petter Nordkvist). Kvällen inleds med en öppen föreläsning (fri entré!) där Matias Aguayo berättar om sin musikaliska dåtid, nutid och framtid.

Matias Aguayo är den rastlösa kreatören som är född i Chile men uppvuxen i Tyskland. Med några album på legendariska skivbolaget Kompakt gav han den minimala elektroniska popen ett lekfullt ansikte. Under samtalet på KB kommer vi bland annat prata om de tidiga åren i duon Closer Musik och Aguayos egna skivbolag Cómeme, samt hans förkärlek till sång. Moderator är Calle Dernulf, P3 Dans-legenden som allmänt anses vara Sveriges främsta auktoritet inom elektronisk musik.

Dessutom kommer tidigare RBMA-deltagarna och Studio Barnhus-medlemmarna Axel Boman och Kornél Kovács finnas på plats under hela kvällen för att berätta om sina erfarenheter av RBMA och svara på frågor från publiken.

25 oktober till 17 november 2015 (uppdelat i två grupper och perioder) går den 17:e upplagan av Red Bull Music Academy av stapeln, denna gång i Paris. RBMA är en plattform för de som skapar framtidens musik. Utvalda musiker, sångare, producenter och djs samlas varje år i en ny världsstad för att under två veckor delta i workshops och föreläsningar, gå loss i fullt utrustade studior och spela på stadens bästa klubbar och livescener. Listan på tidigare föreläsare och handledare är lika lång som namntung – 2013 i New York satte sig folk som Brian Eno, Giorgio Moroder, Q-Tip och LCD Soundsystems James Murphy ner med deltagarna för att dela med sig av sina erfarenheter och goda råd. Inte sällan slutar föreläsningarna i de för ändamålet specialbyggda musikstudiorna, där spontana samarbeten mellan världsstjärnor och unga talanger är en vanlig syn.

Att delta är gratis – resa, kost och logi ingår. Det lika roliga som utmanande ansökningsformuläret finns online på apply.redbullmusicacademy.com – ansökan ska vara poststämplad senast 4 mars.