Red Bull Curates Canvas Cooler Official Afterparty

Live: Silvana Imam + Systraskap | DJs: Internet Explorers + StatesVision

Datum har passerat

Live på scen: SILVANA IMAM + SYSTRASKAP
DJ Stora: Internet Explorers | DJ Scania: StatesVision
Åldersgräns: 20 år, 18 år med förköpsbiljett

15 konstnärer, 15 kylar, 1 vernissage och 1 stor efterfest! Lördag den 23 maj avslutas Red Bull Curates Canvas Cooler med officiell efterfest på KB. Live på scen ser ni en av svenska hiphopens just nu viktigaste namn, Silvana Imam, samt elektronikaduon Systraskap. Efter konserten fortsätter festen ända in på småtimmarna med Internet Explorers bakom skivspelarna på Stora och StatesVision i Scania.

SILVANA IMAM
Silvana Imam har skrivit i hela sitt liv och sammanlänkar samarbeten bortom sin egen genre. Med en fot i hiphopen förmedlar hon musikstil där inte bara poesin och texterna gör helheten, utan snarare ett myller av alla dessa influenser. Hennes texter är som dagboksanteckningar, syratrippar och som ett collage av rhymes från en barndom, en morgondag och dimman från lördagsnatten.

När du ser Silvana är det dina kamper, din bakgrund, din kärlek du möter. Silvana Imam är din röst, dina knutna nävar. Dina fötter som tar dig framåt, bort och tillbaka. Och du är Silvana, hennes röst är din.

Silvana har precis släppt sin efterlängtade EP “Jag Dör För Dig” med singlarna “Tänd Alla Ljus”, och “För Evigt” som hon gör tillsammans med Marlene där hon når hon hela vägen fram med en magnetisk närvaro, en glödhet rap och så briljanta texter att flera verser inte ens hade behövt ett beat utan hade kunnat tryckas direkt i en poesibok.

SYSTRASKAP
Systraskaps sound verkar aldrig ha några begränsningar, men är ändå alltid igenkännbart i de karaktäristiska produktionerna och de fulländade melodierna. Deras omtalade konserter kännetecknas av elektroniska ljudbilder blandat med trumset, bas, förställda röster och blåsinstrument. Systraskap har sedan starten 2011 släppt en EP och flera singlar samt spelat ett antal olika festivaler runt om i Sverige och Europa. I år kom äntligen deras debutalbum ”MVIMW”.

RED BULL CURATES: CANVAS COOLER
15 konstnärer. 15 kylar. 1 vernissage. Red Bull Curates Canvas Cooler länkar ihop lokala konstnärer från olika genrer med lokala ägare av krogar, barer och butiker för att skapa inspirerande konstverk i form av kylar. De färdiga konstverken presenteras under ett vernissage den 23e Maj på Möllan mellan 13-17. En panel av domare kommer att rösta fram sina tre favoriter som får en inbjudan att ställa ut sin konst på Affordable Art Fair i Stockholm 1-4 Oktober 2015.

Mer info se: redbull.se/canvascooler