Raised Fist

+ Engel

Datum har passerat

Bandet har sedan 90-talet byggt upp sitt namn, både i Sverige och utomlands. Efter att ha varit ute och turnerat i världen gör man i november äntligen nedslag på hemmaplan och den 29 november intar de KB i Malmö.

Det svenska hardcorebandet Raised Fist är sannerligen inga nybörjare. Bandet bildades 1993 och har sedan dess hunnit släppa sex studioalbum, fem på Burning Heart Records, där hyllade ”From The North” från januari i år, nu via Epitaph Records, är det senaste släppet.

Det Luleåbördiga femmannabandet gör svensk hardcore punk när den är som bäst, där man också influerats av black metal, death metal, old school hardcore, punk och rock ‘n’ roll. Det unika sound som bandet från Hertsön i Luleå har lett till att bandet både nominerats till Grammisgalan och toppat albumlistan med senaste skivan ”From The North”, som puttade ner ett visst AC/DC till andraplatsen på albumlistan.

Med albumsuccén i ryggen har bandet nu varit ute på en omfattande konsert- och festivalturné runt om i världen och ÄNTLIGEN är det dags för spelningar på hemmaplan! Den 29 november intar de Malmö – missa inte svensk hardcore när den är som bäst!

+++

Engel har en unik stil och otrolig känsla för melodiska harmonier där industrimetal möter element av elektronisk inspiration. Bandet bildades 2002 av ett gäng metalveteraner som alla närde det världskända ”Gothenburg Sound”. Albumdebuten ”Absolute Design” släpptes 2007 och producerades av ingen mindre än Anders Fridén. Bandet har åkt på turné med bland annat Dimmu Borgir, Atreyu och Amon Amarth, samt varit förband till In Flames. Förra året släpptes skivan ”Raven Kings”. Som special guests till Raised Fist gör nu detta fantastiska liveband en spelning på KB!