Paradise Lost

+ Lucifer

Datum har passerat

Som ett av pionjärbanden inom gothic metal är Paradise Lost ett av de viktigaste grupperna inom genren och vi gläder oss enormt till att de tar sin ”The Plague Within”-turné till Malmö och KB i oktober! Support denna kväll är Lucifer.

”The Plague Within” är bandets, smått fantastiska, 14e studioalbum och släpps i Europa den 1 juni. Med 13 album bakom sig vet bandet vad de gör och deras gothic/doom metal sound är något av det mest cementerade och respekterade i världen. Det brittiska bandet bildades 1988 i Halifax och genom åren har enbart trummisen bytts ut, annars har bandet varit helt intakt.

Bandmedlemmarna träffades i skolan som tonåringar och genom åren har de vuxit upp tillsammans, både musikaliskt och privat. Paradise Lost har spelat på de största scenerna världen över och inspirerat många band i gothic/doom metal-genren, där bl.a. svenska Katatonia har sagt att de startade sin musikaliska bana som rena ”Paradise Lost fanboys”.

Den 10 oktober kommer ”The Plague Within”-turnén till Kulturbolaget. Efter mer än 27 år med albumsläpp och turnéer ser vi fram emot att se Paradise Lost i Malmö igen!