Norlie & KKV

+ Leslie Tay / Cherrie

Datum har passerat

Norlie & KKV beger sig ut på en omfattande hösturné efter en succésommar med många festivalspelningar. Nya singlarna från i våras “Ingen annan rör mig som du”, som redan sålt femdubbelt platinum, och “Du får göra vad du vill med mig” har tillsammans över 30 miljoner spelningar på Spotify. Under hösten tar de festen vidare och den 14 november är det Malmös tur när duon intar scenen på KB!

Norlie & KKV, eller Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag som de heter – är Stockholmsduon som under 2010-talets början invaderade topplistorna med en rad hitsinglar och skapade en nisch för sig själva med sitt egna sound byggt på rap-verser, smittsamma melodiösa pop-refränger och ärliga texter.

Med sin första singel ”När jag går ner” satte dom direkt ribban och tog sig in på svensk radio och Spotify´s topplistor, låten tilldelades dubbel platina status när försäljning och streams summerades.

Under 2012 släppte de singlarna ”Tröjan du hatar” och ”Där jag hänger min hatt”. Deras låtar har blivit extremt breda hits och har letat sig in i den svenska folksjälen. ”Hatten” blev den stora sommarhiten samma år och duon gjorde flera TV-framträdanden, bl.a på SVTs “Allsång på Skansen”. I januari 2013 krönte dom sitt fantastiska år 2012 och vann välförtjänt pris som ”Årets Nykomling” i P3 Guld.

I augusti 2013 släpptes duons debutalbum ”Snart”, innehållande förutom tidigare nämnda låtar, platinasinglarna ”Faller” och ”Nej”. Succén har rullat på och med alla framgångarna i bagaget och i väntan på den efterlängtade uppföljaren släpper duon en ny singel inom kort.

+++

Support: Leslie Tay / Cherrie

LESLIE TAY
Under 12 år har Leslie Tay filat på sitt hantverk. Mitt i samtidens tumult och en plats där framtiden är något abstrakt leder till att en ung man får se och uppleva mycket saker han inte bör. I Leslie Tays sånger lever ekon av Sevedsplans spöken. Det är berättelser som aldrig har hörts tidigare i svensk popmusik.

Leslie Tay är aktuell med EP:n ”12 År”, akustiska versionen av Norlie & KKVs ”Ingen Annan Rör Mig Som Du” samt kommande mixtapet ”Skisser och SMS”.

CHERRIE
Sherihan ”Cherrie” Hersi föddes i Oslo efter att hennes föräldrar flytt Somalia 1990. Hon tillbringade sina första år i Lojo, Finland innan flytten gick till Rinkeby i Stockholm.

Även om musik alltid har varit en stor del av hennes liv började Cherrie sin karriär först för 2,5 år sedan då hon bla. medverkade på Abidaz låt ”En dag”. Men det var när Cherrie mötte producenten och låtskrivaren Leslie Tay som i sin tur presenterade henne för producenten Amr Badr som hennes första solospår blev till; låten ”Intro” som hon släppte som en 1,40 minuter lång video på Youtube.

Ett nytt svenskt R’n’B-hopp hade fötts och media noterade hennes steg. Cherrie släppte sin första singel ”Tabanja” på RMH Sound och låten har delats flitigt och fått ett enormt stöd från branschen, artister och andra, däribland Joel Kinnaman. Tabanja är slang för pistol, från turkiskans tabanca.