Michael Ruff Band

Datum har passerat

Den 10 februari kommer Michael Ruff till KB i Malmö tillsammans med Christina Boelskifte samt ett riktigt tight och svängigt band!

Michael Ruff är den typ av artist som alla gillar att “upptäcka” och tipsa sina vänner om. En fulländad sångare, textförfattare och keyboardist som kan stila med sin finslipade talang.

När Michael Ruff besöker KB i februari backas han upp av sångerskan Christina Boelskifte som är ett välkänt namn på den danska musikscenen. Hon har sjungit med artister som Sanne Salomonsen och Nik & Jay, samt uppträtt inför danska celebriteter som Helle Thorning Schmidt och drottning Margrethe. Det finns ingen genre hon inte har tagit sig an, men det som ligger henne närmast är pop och soul, och hon är i sitt rätta element med mikrofon och ett piano.

Michael Ruff har spelat med välbekanta namn som Lionel Ritchie, Brenda Russell, John Lee Hooker, Al Jarreau och Kal David för att nämna några. Han är också en populär låtskrivare för artister som till exempel Bonnie Raitt, Roberta Flack, Vonda Shepard och Chaka Kahn.

Medverkande musiker:
Michael Ruff – sång/piano/synt
Christina Boelskifte – sång
Jens Runge – gitarr/sång
Morten Vestergaard – orgel/moog/keyboard/sång
Morten Jay – bas/sång
Kasper Langkjær – trummor