Metaltown Indoors 2016

Datum har passerat

Att återigen få hissa Metaltowns flagga är något vi har sett fram mot, och nu är dagen här. Vi har skrapat fram kärnan i festivalens själ och det är metal i sin högform omgiven av den bästa publiken man kan önska sig. Resultatet blir en inomhusfestival på Trädgår’n 12 mars där besökarna får chansen att i en intim miljö se band i världsklass.

Årets lineup: At The Gates, Heaven Shall Burn, Katatonia, Pain, The Unguided, Bombus, Tribulation, Nightrage, Frantic Amber, Black Temple, Trailer Park Sex och We Dream Alone.

Ryktena och frågorna har varit många, men framförallt har längtan efter festivalen varit påtaglig sedan Metaltown tog en paus efter tioårsjubileet 2013. För oss har det aldrig varit någon tvekan. Tvärtom, vi har alltid vetat att Metaltown skulle återuppstå. Vad framtiden anbelangar är vi övertygade om att festivalen har mer att ge. Men nu är nu och nu ligger vårt fokus på Metaltown Indoors.

Metaltown såg dagens ljus 2004 på Bananpiren i Göteborg. Genom åren har de allra största inom metalscenen stått på festivalens estrader. Vi minns bland många andra Rammstein, Slipknot, Marilyn Manson, Slayer, Machine Head men också Göteborgs stoltheter In Flames som har gjort inte mindre än fyra konserter under festivalens historia.

Spelschema:
14.45 – WE DREAM ALONE – Second Stage
15.15 – BOMBUS – Main Stage
16.00 – BLACK TEMPLE – Second Stage
16.45 – TRIBULATION – Main Stage
17.45 – TRAILER PARK SEX – Second Stage
18.15 – PAIN – Main Stage
19.00 – NIGHTRAGE – Second Stage
19.45 – KATATONIA – Main Stage
20.30 – THE UNGUIDED – Second Stage
21.30 – HEAVEN SHALL BURN – Main Stage
22.15 – FRANTIC AMBER – Second Stage
23.15 – AT THE GATES – Main Stage