Mastodon

+ Colossus

Datum har passerat

2005. Det var senaste gången Mastodon stod på KBs scen. 10 år sedan dess har bandet blivit en av modern metals viktigaste akter och har flitigt besökt festivalscener runt om i landet. Idag kan vi stolt meddela att det är äntligen dags för Mastodon att återvända till Malmö och KB – denna gång för en exklusiv klubbspelning den 1 juli!

För 15 år sedan träffades de på en High on Fire-spelning på en klubb hemma i Atlanta. Brann Dailor, Bill Kelliher, Troy Sanders, Brent Hinds upptäckte att de utöver konserten i fråga också hade den goda smaken att uppskatta band som Melvins och Neurosis. Mastodon var snart ett faktum och två år senare släpptes debutalbumet ”Remission”.

Idag är Mastodon ett av de mest älskade och hyllade metalakterna i världen. Ett blytungt gäng som dessutom välförtjänt fått ett ruskigt bra rykte som liveband.

Förra sommaren släppte bandet sitt sjätte och helt fenomenala album ”Once More ’Round The Sun”. Den samlade kritikerkåren gav albumet ett snittbetyg på 4,2/5 och beskrivs på många håll som deras bästa hittills, vilket säger en hel del.

Detta, tillsammans med det faktum att det är få rockband i världen som slår Mastodon på fingrarna när det gäller live-explosion, gör att vi är enormt taggade på klubbspelningen i Malmö den 1 juli!

+++

Stockholmska sludge-trion Colossus levererar ett veckigt, medryckande sväng med lika delar hjärta som hjärna. Med sin egensinnigt lekfulla och fullkomligt kompromisslösa musik har gruppen lyckats utstaka sin egen personliga väg i det snåriga träsket av subgenrer i den tyngre hårdrockens domäner och snärjt såväl kritiker som underjorden till sig.

EP:n ”Spiritual Myiasis” och fullängdsdebuten ”Wake” mottogs av en enhällig hyllningskör och med en samling intensiva liveframträdande på klubbar och festivaler runt Sverige och Europa har bandet på kort tid mutat in sitt territorium och förutspås en ljus framtid.

Bandet höjer nu ribban med sitt mest ambitiösaste och personliga släpp hittills i albumet ”The Breathing World”. Med fetare ljudbild, större experimentslusta och esoteriska låtstrukturer tar bandet ut svängarna mer än någonsin tidigare och levererar ett mognare, mer sammansatt verk som kommer att glädja gamla fans och locka till sig många nya lyssnare. Miss inte när de nu öppnar för Mastodon på KB!