Josh Rouse

Datum har passerat

Intelligent låtskrivande, värmande melodier och ett musikaliskt känsloregister som följer en hand i hand genom livets mörka och ljusa stunder – Josh Rouse är singer/songwritern som i snart tjugo år förklarat precis vad vi känner innan vi förstått det själva. Fem år har gått sedan hans senaste Sverige-besök, men i vinter är väntan över. Vi kan stolt presentera och se fram emot en konsert med Josh Rouse på Nefertiti i Göteborg den 6 december!

I sina unga år bytte Josh Rouse ut platsen han kallade ”hem” med jämna mellanrum. Bland nya städer, skolor och vänner blev musiken den enda konstanten – något fast att greppa tag i när allt annat var i stadig rörelse. Med inspiration från födelseorten Tennessee, Nebraska släppte han år 1998 debutplattan ”Dressed Up Like Nebraska”. Albumet kom att bli startskottet för den gedigna samling skivor han kan stoltsera med idag.

Numera bosatt i Valencia i Spanien har Rouse på senare år även hämtat inspiration från landets vackra östkust och hälften av låtarna på skivan ”El Turista” sjunger han helt på spanska. I Spanien skrev han också soundtracket till filmen ”La Gran Familia Espanola”, vilket ledde till pris på Goyagalan (Spaniens svar på Oscarsgalan) för bästa originallåt i en film med mästerverket ”Do You Really Want To Be In Love?”.

Nya albumet ”The Embers of Time” är resultatet av en lång tid av djupare självreflektion och terapi och har redan blivit överöst med lovord av tidningar (NY Times) och radiostationer (NPR), såväl som från de trogna fansen.

Fem år har gått sedan Josh Rouse senast besökte Sverige. I december gör han stopp i Göteborg. Missa ej!