Jenny Wilson

Datum har passerat

Tio år har gått sedan Jenny Wilson släppte sitt debutalbum ”Love and Youth”. Det firas med att albumet släpps för första gången på vinyl, med omslag av konstnären Lisa Jonasson samt en 60-sidig bok fylld av bilder, minnen och texter. I samband med detta gör hon även ett antal exklusiva albumkonserter i Sverige och Danmark, där skivans låtar spelas i kronologisk ordning. Den 16 april gör hon en av dessa konserter på Pustervik i Göteborg – missa inte!

”Love and Youth” cementerade Jenny Wilson som en stark DIY-personlighet på den skandinaviska indie-scenen. Albumet visade upp en banbrytande och modig artist. Låtarna ”Let My Shoes Lead Me Forward”, ”Summertime”, ”The Roughest Time” och ”Common Around Here” blev spelade på repeat på alla de nya MP3-spelare som sedan tidigt 00-tal revolutionerat musiklyssnandet.

Sedan ”Love and Youth” släpptes år 2005 har Jenny Wilson gång på gång visat att hon är en av vår tids starkaste röster. Med albumet ”Demand the impossible!” (2013) nominerades Jenny Wilson i sju kategorier på Grammisgalan 2014. Av dessa vann hon hela tre: för Årets album, Årets producent och Årets musikvideo.