Imperial State Electric

+ Terrible Feelings | DJ: Twist Action Heroes

Datum har passerat

Imperial State Electric är aktuella med sitt hyllade och kritikerrosade nya album “Honk Machine”. Under sin kommande turné gör de ett stopp på KB i Malmö den 12 december. Missa inte!

Äkta musik kan inte fejkas. Det är en odödlig hyllning till nedärvda värderingar – kraft och volym, svett och adrenalin, kompromisslöst bra tider där uppfriskande stormbyar av dåtid, nutid och framtid kolliderar. Artister som med själ och hjärta kräver att göra musik som väcker blodet inom en, och som aldrig kommer sluta jaga den avlägsna horisonten, The Beatles, Otis Redding, Alice Cooper & Sex Pistols.

Imperial State Electric har både namnet och vetskapen om hur, de är äkta rock-reinkarnationer! ”Vi är den mycket saknade länken mellan The Ramones och Lynyrd Skynyrd” säger Nicke Andersson.

Sedan starten 2010 har denna svenska kvartett kommit att etablera sig som ett av Europas främsta rockband. Deras tre första album – ”Imperial State Electric” och 2012:s vida rosade”Pop War” och 2013 års ”Reptile Brain Music” – gjorde det klart att bandet berört kärnan till rock ‘n’ roll och svingande gitarrer. Nu, med sitt senaste mästerverk ”Honk Machine” höjer Imperial State Electric insatsen, raffinerar och omdefinierar sig själva och lämnar motståndarna i dammet bakom sig.

Lovorden har inte låtit vänta på sig och de höga betygen har haglat över albumet:
”Nytänt och mer sammansvetsat, markant bredare och mer dynamiskt.” – Aftonbladet
”När låtarna är så här catchy så känns det bara som den korrekta grundformeln för hur musik ska låta.” – Dagens Nyheter
”Att lyssna på Honk Machine är att spinna loss ett inre lugn av rockmusik.” – Nöjesguiden
” Nicke Andersson är i dagsläget svensk mästare i powerpop.” – GAFFA
”En ren fröjd att åka med.” – Göteborg-Posten
”Landets pålitligaste garageorkester.” – Corren

+++

Support: Terrible Feelings
Terrible Feelings från Malmö/Stockholm har funnits sedan 2009 och spelar mörk power-pop, men beskrivs också som depp-surf med lite country, punk och 70-talshårdrock i bakfickan. Känslan är inte munter, därav bandnamnet.

De har turnerat Europa, USA och Sverige ett flertal gånger, släppt två LP och massa singlar. Deras senaste LP ”Tremors” kom i våras och har mötts av bra kritik. De har inte bara spelat med Imperial State Electric innan, utan även Refused, Fucked Up, Hurula, Modern Life Is War, Raveonettes m.fl.

Efter att ha ställt in en Europaturné blir detta deras första comeback-gig. Med sin femte basist och en synth från 1982 är de redo att lyfta KB:s tak (det som, enligt ryktesvägen, ska bli ett överlyxigt penthouse för David Lee Roth).