Ghost

+ Tribulation

Datum har passerat

Ghost spelar för fulla hus världen över och nomineras till fina priser – nu kommer de till Malmö!

En av årets viktigaste svenska musikexporter är utan tvekan Ghost. Nominerade för amerikanska Grammy Awards, svenska Grammisgalan och P3 Guld är några meriter från senaste veckorna. Utsålda konserter över hela världen och ett kultfölje för deras mystiska och ockulta låtar tillika omtalade scenframträdanden bidrar till bandets växande storhet. Nu är vi glada att kunna presentera att bandet kommer till Malmö den 25 februari för en spelning på Baltiska Hallen!

Det svenska världsbandet Ghosts tredje och senaste album ”Meliora” har skördat framgångar över hela världen. Den har bl.a. lett till nomineringar i ”Årets Rock/Metal” för både Grammisgalan och P3 Guld. Som om inte det vore nog så har bandet nominerats till det prestigefyllda amerikanska Grammy Awards för ”Best Metal Performance”, för singeln ”Cirice”. På P3 Guld har man även nominerats till priset de allra flesta som älskar att spela live suktar efter: Guldmicken (årets bästa liveakt) – och har man sett Ghost live så kan man förstå nomineringen.

Lika mytomspunna som populära är svenska Ghost ett världsband utan dess like. Det mystiska metalbandet med Papa Emeritus III i täten bildades på hemlig ort 2008 och har sedan dess släppt de hyllade albumen ”Opus Eponymous” (2010), ”Infestissumam” (2013) och senast ”Meliora” från i år; vilket också har lett till att bandet har spelat på de största scenerna och festivalerna runt om i världen.

Ghosts mystik blir tätare i takt med att bandet tar över mer och mer av världen; både på den ”mörka sidan” och i vårt jordliga universum där man redan delat scen med Iron Maiden, Metallica, Alice In Chains och Foo Fighters samt spelat för fulla hus på de största festivalerna och scenerna världen över.

Med det kritikerrosade och hyllade tredje albumet ”Meliora” och med Papa Emeritus III, en ny herde för de svarta fåren som är Nameless Ghouls, är Ghost större och mer aktuella än vad de någonsin varit. I den mörka världen bakom häpnadsväckande masker, ockulta teman och en mystik lika tät som dimman på Östgötaslätten är det nu dags för Ghost att hålla mässa för sina följare i Malmö!

+++

Support: Tribulation
Arvikasönerna i Tribulation har ständigt försökt återuppfinna death metal och man kan nog hävda att de har lyckats. Gruppens tredje album ”The Children of the Night” som släpptes i våras blev utsett till årets album i Close-Up Magazine. Tribulation har i flera år balanserat råhet med högstämdhet. Ett band som hämtar inspiration från ett brett spektra, från dödsmetallens urfädrar till influenser från band som The Doors, The Misfits, Type O Negative och Iron Maiden. Det låter rätt så unikt på pappret. I verkligheten är det fantastiskt. Det här är musik som smeker dig med silkesvantar men samtidigt gnuggar dig med finkornigt sandpapper.