Freedom Call

+ Lancer, Dragonhammer

Datum har passerat

Få band anses ha varit så framgångsrika inom genren power metal som bandet som själv säger sig spela ”happy metal” – Freedom Call.

666 veckor (ungefär) efter att det klassiska albumet ”Eternity” släpptes har världen berikats med en re-release av nämnda album, med allt extramaterial vi kan önska oss, live-versioner av alla spår på skivan samt nya låten ”666 Weeks Beyond Eternity”.

I skrivande stund gör Freedom Call bejublade spelningar över hela Tyskland och det är självklart att de även ska besöka power metal-älskande Sverige! Missa inte när de intar KB i Malmö den 14 oktober!

***

Värmländska melodiska metalbandet Lancer är aktuella med färska plattan ”Second Storm”. Gruppen hämtar sin inspirationen från klassiska band som Iron Maiden, Helloween och Gamma Ray och sedan lägger de till sin egen, moderna touch för att skapa Lancer-soundet. Bandet bildades på Ingesunds Musikhögskola och ”Second Storm” är deras andra fullängdare sedan starten 2012. De har på kort tid skaffat sig ett grundmurat rykte som energiskt och tekniskt briljant liveband, något vi nu får möjlighet att uppleva med egna ögon och öron.

***

Italienska Dragonhammer bildades 1999 som en trio men har med åren utökats till att bestå av fyra eminenta musiker, som river av modern episk power-prog metal med ett futuristisk koncept.