Europe

+ The Vintage Caravan

Datum har passerat

De svenska rockikonerna i Europe är högaktuella med sitt tionde studioalbum ”War of Kings” som släpptes 2 mars. Nu är det även klart att bandet gör tre spelningar på hemmaplan till hösten, och en av dessa äger rum på Kulturbolaget i Malmö den 20 september!

Steget från att spela covers i replokalen hemma i Upplands Väsby till att spela för utsålda arenor världen över kan tyckas långt. Men det är något de svenska rockhjältarna i Europe har lyckats med. 1986 släppte man sitt tredje album, ”The Final Countdown”, med tillhörande megahit och bandets karriär nådde oanade höjder. Albumet sålde trippelplatina i USA och fick både fans och kritiker över hela världen att hylla det svenska rockbandet, med Joey Tempest som frontman.

Efter de enorma framgångar man skördade i slutet på 80- och början på 90-talet samt fem studioalbum tog bandet en paus 1992. Man återvände till rockscenen igen 2003 och har efter uppehållet släppt ytterligare fem studioalbum, med senaste albumet ”War of Kings” som kronan på det tvåsiffriga albumverket.

”War of Kings” har fått ett fantastiskt mottagande och har nått en andraplats på Sverigetopplistan för album och fick betyget 4/5 i Aftonbladet bland annat. Med den senaste skivan samt en stor och imponerande diskografi i bagaget är man redo att återigen ta scenen, som bara Europe kan.