Deportees

+ Christian Kjellvander (solo)

Datum har passerat

Fyra år har gått sedan Deportees släppte sitt senaste alster, men nu är bandet tillbaka med nya plattan ”The Big Sleep” och i höst väntas ett gäng konserter runt om i landet. Den 6 november är det Malmös tur när bandet återigen gästar scenen på KB tillsammans med Christian Kjellvander!

Med nya albumet ”The Big Sleep” bjuder Deportees återigen in oss i sitt eget musikaliska universum där de stora känslorna, de detaljrika arrangemangen och det enastående pophantverket är intakt. Ett mäktigt ljudlandskap som det Umeå-baserade bandet behärskar bättre än någon annan.

2011 års sagolikt hyllade album ”Islands and Shores” genererade både en Grammis för Årets Rock samt bandets andra P3 Guld-pris för Årets Grupp och nu är bandet äntligen tillbaka. Att göra bra musik kan ta tid. Senaste åren har Deportees förutom att spendera mängder med tid i replokalen, studion och i gitarristen Anders soffa även lånat ut sina medlemmar till turnéer med Phoenix och Lykke Li.

”’Islands and Shores’ var en konstnärlig framgång för oss och vi ville vara säkra på att vi tagit oss till nästa plats innan vi presenterade nytt material för våra lyssnare. Det måste få ta den tid det tar. Och även om folks andra åtaganden tar tid i anspråk så innebär de också injektioner i vår kreativa process,” säger sångaren Peder Stenberg.

I augusti spelade Deportees både på Gothenburg Film Studios under Way Out West och på Debaser Strand under Popaganda. Fråga vem som helst som hade turen att komma in på någon av dessa slutsålda/smockfulla spelningar och du kommer få svaret att turnéstopp i Malmö definitivt är att planera in.