D-A-D

+ Danko Jones, Hardcore Superstar

Datum har passerat

Den 1 juli har The Tivoli och vi bestämt oss för att smälla av en trestegsraket som under sommaren 2016 saknar motstycke när det kommer till de hårdare turnépaketen. På Sundspärlans intima utescen i Helsingborg blir det denna kväll en massiv riffkavalkad med inga mindre än D-A-D (DK), Danko Jones (CAN) samt Hardcore Superstar (SE) på en och samma scen!

D-A-D

Detta danska gäng bildades redan 1982 under namnet Disneyland After Dark, men räknar 1984 som sitt officiella födelseår då man gjorde sin första spelning med gitarristen Jacob Binzer – bror till sångaren Jesper Binzer. Tillsammans med basisten Stig Pedersen och trummisen Peter Lundholm Jensen var bandet komplett.

1989 när bandet började uppmärksammas internationellt så tvingades man av Walt Disney Company att byta namn till D-A-D av upphovsrättsliga skäl och detta har man därefter hållit fast vid med lite olika varianter på stavningen. Även sättningen har varit intakt förutom att man 1999 ersatte Peter med Laust Sonne på trummor.

Genom åren har man totalt hunnit släppa ett 20-tal album, toppat listor med hits som ”Laugh ’n’ A ½” samt ”Sleeping My Day Away” och turnerat världen över många gånger om. Att kalla D-A-D en dansk rockinstitution är därmed knappast en överdrift och de är dessutom kända för sina spektakulära livespelningar. Detta borgar för en rockfest utan dess like som det kommer snackas länge om, så gör er redo för äkta dansk dynamit!

DANKO JONES
Att de är världens hårdast arbetande band är ett epitet lika uttjatat som självklart. Torontos högexplosiva trio, med huvudpersonen Danko Jones i spetsen, har i mer än ett decennium skämt bort oss med en rad fulländade rockalbum. Därtill liveupplevelser starkare och intensivare än vad som borde vara möjligt. Med sin förkärlek till Sverige har vi genom åren dessutom fått en extra hög dos av bandet. I höstas gjorde bandet en omfattande Sverigeturné och nu får vi ännu mer när Danko Jones besöker Helsingborg nästa sommar!

HARDCORE SUPERSTAR
Cirkeln slöts när Hardcore Superstar släppte sitt nionde album våren 2015; när ett fan gav bandet en inspelning de gjort för tjugo år sedan, triggade det medlemmarna att söka sig tillbaka till sina rötter.

Den lust, hunger och ungdomliga längtan över att ta över världen som fanns i deras hjärtan har åter kommit tillbaks. ”HCSS”, som skivan heter, är en rå och skitig historia som plockar det bästa från det som är Hardcore Superstars signum av ösig sleaze och röjjig partyrock. Nu, efter ett år av idogt turnerande, är bandet klar för ett Helsingborgsbesök nästa sommar!

PRAKTISK INFORMATION: (obs kan ändras)
Försäljning av mat, dryck (öl, vin kaffe, läsk) finns på området. Filt och picknick är EJ TILLÅTET! På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur lämnas hemma. Ta väl hand om parken då det är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!