Cradle of Filth

+ Ne Obliviscaris, Diabolical

Datum har passerat

Med nya albumet ”Hammer of Witches” i bagaget beger sig Cradle of Filth ut på Europaturné i höst och den 19 november kommer de till Sticky Fingers i Göteborg! Support denna kväll är australiska Ne Obliviscaris.

När det kommer till metal så blir det inte mycket hårdare än Cradle of Filth. Det brittiska bandet har varit aktiva sedan 1991 och har hunnit släppa hela 10 album. Den 10 juli släpps det elfte albumet, ”Hammer of the Witches”, och efter det åker bandet ut på turné.

I subgenren ”extreme metal” är Cradle of Filth ett av de allra största namnen. De sex bandmedlemmarna har uppträtt världen över och är bekanta namn på stora festivaler som Ozzfest, Download och Sziget Festival.

Med sångaren Dani Filth i spetsen släpper de snart det efterlängtade albumet ”Hammer of the Witches” – ett album som redan producerat den hyllade singeln och videon ”Right Wing of the Garden Triptych”. Skivan är också det första släppet med den nya gruppkonstellationen, där Marek ’Ashok’ Šmerda och Richard Shaw kommit in på gitarr (så att man nu kan använda sig av dubbla gitarrer) och Lindsay Schoolcraft introduceras på keyboard/sång.