Chad Valley

Datum har passerat

Kalla det tidlös pop! Kalla det modern dansmusik! Chad Valley hämtar ogenerat inspiration från 80-talets synthpop. Debutplattan ”Young Hunger” släpptes 2012 och nu är det äntligen dags för uppföljaren ”Entirely New Blue” som släpps i början av oktober.

Chad Valley (eller Hugo Manuel som han egentligen heter) samarbetade på förra plattan med ett flertal gäster, Twin Shadow, Glasser, El Perro Del Mar och Active Child. Exakt vad nya skivan kommer att innehålla återstår att se men vi kan vänta oss ett mer slutet sound då skivan skrevs mellan Manuels tid i London tillsammans med hans flickvän och då han flyttade till Oxford då det tog slut.

2011 genomförde Chad Valley en efterlängtad klubbspelning på Way Out West. Ett år senare var han tillbaka för en spelning i Stockholm och nu är det äntligen dags för Göteborg att få återuppta bekantskapen med denne dansante engelsman. Den 19 november spelar han på Folk och då är det obligatorisk närvaro för alla som någon gång hävdat att de tyckt om popmusik.