Billy Idol

+ Special Guests: Hardcore Superstar | Opener: The London Souls

Datum har passerat

Han är utan tvekan en av de mest ikoniska artisterna i rockhistorien och har gett oss oförglömliga låtar som ”Dancing With Myself”, ”Rebel Yell” och ”White Wedding”. Nu är det klart att ingen mindre än Billy Idol kommer till Sverige i sommar för en konsert på Fästningshörnan i Varberg den 27 juni. Support för kvällen är svenska Hardcore Superstar och New York-duon The London Souls.

Billy Idol var en av de första och största stilikonerna inom punkrocken på 1980-talet. Hans karaktäristiska leende, den knutna näven och de stora hitsen ”Rebel Yell”, ”Cradle of Love”, ”White Wedding” och ”Dancing With Myself” gjorde honom till en av MTV:s första megastjärnor.

Han har sålt 40 miljoner album världen över och i höstas släppte han sitt första album på över 10 år, ”Kings & Queens of the Underground”. Det är en turné med samma namn som nu äntligen tar honom tillbaka till Sverige i sommar.

Med en nysläppt biografi med namnet ”Dancing With Myself” och nytt album känns denna levande legend återigen högaktuell, men vi kan lova att det som händer i Varberg i sommar kommer vara en mix av nytt och gammalt, där hans tidlösa hits kommer få den svenska publiken att rebelliskt skrika efter mer.

+++

Cirkeln slöts när Hardcore Superstar släppte sitt nionde album i mars; när ett fan gav bandet en inspelning de gjort för tjugo år sedan triggade det medlemmarna att söka sig tillbaka till sina rötter. Den lust, hunger och ungdomliga längtan över att ta över världen som fanns i deras hjärtan har åter kommit tillbaks. Albumet ”HCSS” är en rå och skitig historia som plockar det bästa från det som är Hardcore Superstars signum av ösig sleaze och röjjig partyrock. I vår åkte Hardcore Superstar på Europaturné som avslutades med tre exklusiva gig i Sverige där albumet premiärspelades. Nu gör bandet sig redo att inta scenen på Fästningshörnan!

+++

New York-duon The London Souls bildades 2008 och spelar en modern tolkning av klassisk drivande rock’n’roll. Bandets självbetitlade debutalbum släpptes 2011 och i april kom äntligen den efterlängtade uppföljaren ”Here Come The Girls”. Med sina passionerade och explosiva livespelningar är detta ett band ni definitivt vill vara i tid till!

*** ÖVRIG INFORMATION ***
Följande lämnas hemma: Systemkameror och videokameror, husdjur, paraplyer, campingstolar, lösa persedlar som kan vålla annan skada, alkohol, glasflaskor, burkar, termos, picknickkorg och liknande.
Filt är välkommet att ta med.

Försäljning av dryck (alkohol i separat område på grund av alkohollagen) och lättare mat finns på området.

Cirkatider för kvällen:
18:00 – Området öppnar
19:30 – The London Souls
20:15 – Hardcore Superstar
21:30 – Billy Idol